7 Ağustos 2012 Salı

Annemin İftar Daveti

Pazar günü annem, kardeşimin nişanlısının ailesini iftara davet etmişti..Bizde bu hafta sonu yazlığa gitmeyip evde olduğumuzdan ,annem oruçlu oruçlu çok zorlanmasın diye tatlı ve böreği ben yapmak istedim..Ben pek şerbetli tatlı sevmediğim için önce böğürtlenli damla çikolatalı bir tiramisu yapıyım dedim..Ama tek tiramisu gözüme az gelincede, yanına dondurma gibi soğuk soğuk yiyeceğimiz birde şeftalili parfeyi ekledim..Tavuklu böreğimide yapıp ,sizler için evdeyken resimlerini çektim o karışıklıkta resimlerini çekemeyebilirim diye düşündüm.. :)






Pazar günü akşam 7 gibi anneme gittiğimizde, sofra hazırdı ve misafirler bekleniyordu..Annemin menüsündede; terbiyeli tavuk suyu çorba, zeytinyağlı barbunya ,çoban salata,tavuklu salata ,islim kebabı,sebzeli pilav birde ek olarak benim yaptıklarım vardı..











Şimdi gelelim benim tariflerime..:)


 Damla Çikolatalı Böğürtlenli Tiramisu


Daha önce yaptığım çilekli tiramisunun aynısı ..Sadece çilek olan yerlere böğürtlen koyup diğer katlarada damla çikolata serptim..Gerçi tiramisuya benzer yanıda kalmadı artık :))



Şeftalili Parfe

Bu tatlıyı yaptım yapmasına ama sonrada pişman oldum..Eyvah şimdi anneme gidene kadar eriyecek, sonrada iç içe geçicek dedim..Arabaya biner binmez hemen klimayı açtık ve annemlerin evi arabayla 10 dk.olduğu için Allahtan erimedi..Annemlere varıncada  hemen buzluğa koyduk ve yemek için çıkardığımızdaki son şekli buydu:))



Şeftalili kısmı için

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeftali suyu
(Ben bir şeftaliyi rondodan geçirerek hazırladım)
3 adet orta boy şeftali

Çikolatalı kısmı için

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
Bitter damla çikolata

Yapılışı:  Önce şeftalileri soyup, minik küpler halinde doğrayın..Sonra şeftalili kısmı için gerekli tüm malzemeleri, bir kapta koyu bir kıvama gelene kadar mikserle çırpın ..İstediğiniz kıvamı elde ettiğinizde, içine şeftalileride ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın..Bu karışımı, içine streç film serilmiş kek kalıbına yada istediğiniz bir kaba döküp buzluğa kaldırın..
Daha sonra çikolatalı kısmı için çikolatayı benmari üsülü eritin..Başka bir kapta süt ve kremşantiyi koyu bir kıvama gelene kadar mikserle çırpın..İstediğiniz kıvamı elde edince içine eriyen çikolatayı ve  damla çikolataları da ekleyip kaşıkla karıştırın.. 
Daha önce hazırlayıp buzluğa kaldırdığınız ,donan seftalili karşımın üzerine çikolatalı harcı döküp, üstünüde streçleyip buzluğa kaldırın ..5-6 saat sonra tatlımız servise hazırdır:))


Tavuklu Bohça Böreği



Malzemeler

5 adet yufka


Islatmak için

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 şişe soda
1 çay bardağı zeyinyağı

İç harcı için

1 kg tavuk gögüs
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağıbezelye
1 büyük patates
2 orta boy havuç
2 adet kapya kırmızı biber
10-12 adet kültür mantarı
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Öncelikle iç harcını oluşturcağınız tüm malzemeleri, minik küpler halinde doğrayın..Bezelye patates ve havuçtan oluşan garnitür malzemelerini haşlayıp, süzün..Minik minik doğranmış tavuk etlerini, yayvan bir tencerede veya büyük bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.Pişen tavukların üzerine garnitür malzemeleri hariç diğer malzemeleride ekleyip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar biraz daha pişirin ve ocağın altını kapatın..En son haşlanan garnitürleride ekleyip harmanlayın ve soğumasını için bekletin..

Bir yufkayı düz bir zemine serin.Islatmak için kullanacağınız malzemeleri karıştırıp, fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün..Yufkanın karşılıklı iki kenarını ortada birleştirin..Üzerine yeniden sulu karışımdan sürüp, yufkanın kapatılmayan iki kenarınıda ortada birleştirin..Kare haline gelen yufkayı
(+) artı şeklinde keserek 4 parçaya ayırın ..Her parçanın içine tavuklu harçtan 2 'şer yemek kaşığı koyup, yufkaların çapraz köşelerini birleştirerek zarf gibi kapatın..Ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin..
Arzuya göre üzerine çörek otu ve susamda serpebilirisiniz..
Afiyet olsun...

92 yorum:

  1. herşey nasıl güzel! tertemiz
    hele zebra tabaklara bittim resmen aah ah birde tiramisu kimim ben nerdeyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım:)
      ben tiramisuyu cok sevdiğimden hemde yapılışı bana kolayda geldiğinden çok sık yaparım birgün senin içinde yaparım birlikte yeriz:)

      Sil
  2. Sevilcim seninde anneninde ellerine sağlık..menünüze çok güzelmiş..islim kebabını çok severim..tatlılarınada bayıldım...afiyetler olsun..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Nurşen ablacım..beğenmene çok sevindim:))islim kebabını bende çok seviyorum..patlıcanlı herseyi çok seviyorum:))

      Sil
  3. AY AY AYYYY.ben nerelere gideyimde bu güzel sofraları bulayım.yemekler şahane gözüküyor.masa öyle.Ne diyeyim elleriniz dert görmesin kısmetle dolsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir yere gitmeyin bize gelin bize:)))çok çok teşekkür ederimm begenmenize çok sevindim:)

      Sil
  4. çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor. Ama 2 renkli parfe tarifini daha bir tuttum sanki:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim..:)ben genelde içine bebe bisküvisi felanda koyup muzlu yapıyordum ama şimdi şeftali mevsimi diye şeftalili yaptım ama biraz tarifi değiştirdim..hem çok kolay hem çok lezzetli soğuk soğuk çok güzel yeniyor..:))

      Sil
  6. Her şey öyle harika görünüyor ki ellerinize sağlık:)
    Bir daha mobilyalarımı değiştirirsem kesinlikle yuvarlak masa alacağım, dikdörtgen hiç kullanışlı olmuyor, ortaya bir şeyler koyuyorsun kenarlardakilere çok uzak kalıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım begenmene sevindim:)..evet canım annemlerin masası yuvarlak ve acılınca oval oluyor .. biz kalabalık oluncada actık masayı ..yuvarlak masayı bende sevıyorum ama hiç bu şekilde düşünmemiştim:)))

      Sil
  7. Hı hımm! Nefis görünüyor hepsi:) Senin de annenin de ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  8. canım annenin ve senin ellerine sağlık....

    anne elinden geçen yemeklerde ayrı bir güzel olur hani....
    afferin kız annene yardım edip evde birşeyler yapmışsın...
    seni tebrik ederim...
    bende anneme yardım ederim...
    misafiri gelince kek ve nörek benden derim :))
    desene biz iyi evlatlarız :))

    bu arada unutmadan aannenin zebralı yemek takımına bayıldım...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim şirinem:)
      ahh hemde nasıl güzel olur canım anne yemekleri..annemle aynı yemeği yaparım ama ondaki lezzeti ben kendi yemeğimden alamam..annem yer benimkiyle aynı der ama ben onun yemeğini herzaman daha çok beğenirim..

      anneme kıyamam canım bize ne emekler vermişler biz onlar için iki yemek yapmışız çok mu ..Allah onları başımızdan eksik etmesin canım:))evet bizler iyi ve düşünceli evlatlarız :)))

      Sil
  9. Ellerine sağlık Yine marifetlerini döktürmüşsün.

    YanıtlaSil
  10. ama bunlar çok güzeel!
    ellerinesağlık,
    bende beklerim,sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım :)diğer bir sekmede blogun acılmakta canım:)

      Sil
  11. .ellerine sağlık canımm..sevgiler..hayırlı geceler:))

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık:)) böğürtlen bulmuşsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :))dalından koparıp yemeye benzemiyor ama idare ediyoruz canım pazardakilerle :))

      Sil
  13. Harika lezzetlerle donanmış iştah açan bir masa.
    Annenin ve senin ellerinize sağlık.
    İftarınızı ALLAH kabul etsin canım.
    Kaldıysa tramisu ve parfeden 1 rer dilim istiyorum:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :)amiinn inşallah kabul olmuştur..
      malesef kalmadı o gece hepsi silinip süpürüldü ama ben sizin için tekrar yaparım yeterki siz isteyin:))

      Sil
  14. sevil'ciiiim daha iftara kaç saat var ama olmuyo böyle =( ayrıca bi gün beni de iftara çağırırsan koşa koşa gelirim, tiramisu ve parfe için =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapım herzaman açık canım istediğin herzaman seni ağırlamaktan mutluluk duyarım :)geliyorum demen yeter :))

      Sil
  15. Ellerine sağlık,Sevilcim.Tabi anneciğinin de ellerine sağlık.Çok güzel düzenli ve birbirinden nefis lezzetlerle dolu bir sofra hazırlamış.Parfe tarifini not alıyorum:)Selam ve sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım benim..beğenmene çok sevindim:)Parfeyi dene canım bizimkiler çok beğendiler..soğuk soğuk çok güzel oluyor hemde çok kolay:))

      Sil
  16. Ya bakmayayım dedim fotoğraflara ama dayanamadım
    Sonrada pişman oldum baktığıma. Malum oruçlu bir bünye herşey istiyor. :)
    Yemek takımına bayıldım. Çok güzel :)
    Ellerine sağlk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :))oruçluyken hiç akla gelmeyen yemekler bile geliyor akla:))
      evet o takımı bende beğeniyorum çok güzel duruyor sofrada..

      Sil
  17. ooooo amanınn ağzım sulandı :))) maŞallah sevilcim ne amrifetler var dende :) sofra ve yiyecekler harika gözüküyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım selinim çok teşekkür ederim :)bir gün gelin sizede yapıyım:)))

      Sil
  18. Sevilim yine tarifleri konuşturmuş çok güzeller sabah sabah daha hiç acıkmadığım halde bu resimleri görüp insanın ağzı sulanmaması mümkünmü?Hepside birbirinden güzel.Tatlılar müthiş görünüyor ellerine sağlık.Böğürtlene bayılırım ilgimi çeken o oldu en basta.Böğürtleni ben bulamıyorum nereden buluyorsun canım.
    Geçen dayımlara gittiğimizdede bu börekten vardı kuzenin üstüne kasar ve domates koymus öyle pisirmisti dedim değisik bir fikir.iftar için çok güzel bir börek canım ellerine sağlık marifetli canım arkadaşım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım deryam beğenmene çok sevindim:))bende çok severim canım böğürtleni dalından koparıp yiceksin ama nerrrrde öyle bir imkan istanbulda:))pazarda var canım pazardan aldım ben..hımmm güzel fikir verdin bana teşekkür ederim üzerine kaşar ve domates cok guzel gorunuyordur eminim..birdahakine bende böyle deniyim canım:))

      Sil
  19. Kusursuz bir menü şahane bir sofra.....
    Ellerinize sağlık,afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok teşekkür ederim :))beğenmenize sevindim:)

      Sil
  20. harika bir sofra ( : şu an çok acıktımmm ( : ikinizinde ellerine sağlık. parfe çok güzel görünüyor ( :

    YanıtlaSil
  21. ouy ouy ouyyyy hepsi harika görünüyor walla süper =) sofranızada bayıldım yemek takımı nerden nerden :D malum çeyiz ;) öperim kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım:))yeni bir takım değil, sanırım 2 yıl önce almıştı annem ama nerden aldı markası ne bilmiyorum.. anneme gidince bakar sana söylerim canım :))ay ben çeyizlere bayılıyorum canım ne güzel hersey yepyeni oluyor :))kardeşimde nişanlı bizde ona çeyiz hazırlıyoruz ve her alışverişlerinde yanlarındayım :))kendim gelir aklıma hep heyecanlanırım :))

      Sil
  22. Anneciğinin ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim ellerime sağlık değilmi :))teşekkür ederim canım :)

      Sil
    2. ikinizinde ellerine sağlık tabiki canım ben en çok şu borcamdakine takıldım sanırım islim kebabı o:) o yüzden öyle söyledim yoksa seninkiler enfes zaten tatlıyı çok severim:)

      Sil
    3. evet hayatım islim kebabı o:)bende tatlıcıyımdır canım teşekkür ederim:)

      Sil
  23. ELLERİNE SAĞLIK SEVİLCİM ANNE KIZ HARİKASINIZ MUHABBEİNİZ DAİM OLSUN DARISI HEPİMİZE AMİN GÜLÜM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm kalbimle amin diyorum..çok teşekkür ederim :))

      Sil
  24. Allah ayırmasın ne güzel anne ve kızlar davette keyfini çıkarın ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn:)çok teşekkür ederim kardelen ablacım..:)

      Sil
  25. anasına bak kızını al diye boşa dememişler... walla herşey süper görünüyor tiramusu ve bohça börekde harika. ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))teşekkür ederim canımcım..annem gibi olabilmek için daha kaç fırın ekmek yemem lazım kimbilir.:))

      Sil
  26. ama olmazkii neler yapmışsın sen böyle. parfeyi deniycem ilk fırsatta yazın süper gider diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım yaz için süper bir tatlı.. dondurma gibi aynı..

      Sil
  27. Nefis bir menu..harika tatlilar..ellerinize saglik hersey gel beni ye diyor:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim:))sevgiler..

      Sil
  28. hepsi nefis görünüyor ama böğürtlenli tiramusuyu çok merak ettim, ilk fırsatta deneyeceğim, sevgiler .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ..böğürtlenli tiramisu nefis oldu zaten tiramisuyu cok severdik ama böğürtlende ekleyince lezzeti dahda arttı ..:))

      Sil
  29. hepsi birbirinden güzel harika bir menü canım ikinizinde ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim:)

      Sil
  30. oy oy...
    hepsi iştah açıcı görünüyor,
    yapanların ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim:)sevgiler..

      Sil
  31. Boşuna demiyorlar ramazan sofraları bereketli olur diye annenin ellerine sağlık hepsi harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle canım herkes herseyden azar azar yiyor ve hersey kalıyor..hemencik doyuyor insan..teşekkür ederim canıım..

      Sil
  32. Herşey ne kadar güzel görünüyor. İslim kebabını çok seviyorum. Harika bir iftar sofrası, bayıldım. Anneciğinin ve senin ellerinize sağlık canım.. Tabakları da çok beğendim ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim:)

      Sil
  33. evlilik hazırlığında olan biri olarak sizi bulduğuma çok sevindim , yemek konusunda çook şey öğrenmem gerekiyordu :)Annenizin ve sizin ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  34. Canım ellerinize sağlık herşey nefis görünüyor.Bu arada tavuklu salatayı denedim çok nefis oldu..Kulağını çınlattım akşam:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım .. beğenmene çok sevindim afiyetler olsun :))

      Sil
  35. Hepsi birbirinden güzel görünüyor canım. Annenin ve senin ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. işte geldim bak..;)
    sofra düzeni harika..
    menü şahane iştah açıcı;)

    YanıtlaSil
  37. Hemen koştum geldimde ben nereye geldim? Harikaaa burası takipteyim...

    YanıtlaSil
  38. Harika bir sofra..Ellerinize sağlık,annenizin de ellerinden öperim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  39. Canım sofra şık,menü süper ellerinize sağlık.Bereketli iftarlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim:)

      Sil
  40. Bayıldım sofranıza ellerinize sağlık:))Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:))beğenmenize sevindim:)

      Sil
  41. başım döndü sevilcim lezzet şöleni maşallah anne kız döktürmüşsünüz harika hepsi ellerinize sağlık :)
    tatlı delisi ben tatlılarına tadına bakmadan olmaz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene çok sevindim canım çok teşekkür ederim :)

      Sil
  42. ziyafet sofrası olmuş

    anne kız elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim:)

      Sil
  43. bunlar harika görünüyor ama ya:)

    ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  44. ben tavuklu bohça böreğine takıldım ve bu saatte inanılmaz cnm istedi:( annende döktürmüş cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))istersen hemen yapıp yollarım canım :)çok teşekkür ederim :)

      Sil
  45. offf off hepsi harika görünüyorr
    masada çok şık olmuş
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  46. teşekkür ederim canım :)begenmene sevindim:)

    YanıtlaSil
  47. yiyeceklerin hangisine bakacağımı şaşırdım , bir dilim tiramisu alsam :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil