Tarifini sevgili anneciğimden öğrendiğim ve genelde misafirim gelince yaptığım bu pilavı, geçen hafta sevgili kayınvalidem bize geldiğinde de yaptım....Hem yapımı kolay hemde çok lezzetli olan ,akşam yemeği ve iftar sofralarına çok yakışıcağını düşündüğüm bu pilavın gelelim tarifine..
Malzemeler
2 adet tavuk kalça but
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı tavuk suyu
tuz
Yapılışı:Tavuk butlarını önce tuzlu suda haşlayıp soğutun ve didikleyerek küçük parçalara ayırın..Tavukları haşladığınız suyuda süzgeçten geçirerek 3 su bardağı tavuk suyu elde edin..Yağsız kavurulacağı için, teflon tencerede arpa şehriyeleri renkleri değişene kadar kavurun ..Sonra üzerine tavuk suyunu ve tuzunu ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin..Pişen pilava tavuklarıda ekleyip karıştırın ve demlenmeye bırakın..
Afiyet olsun..
Çok lezzetli görünüyor...:)) hmmm
YanıtlaSilteşekkür ederim canımcım..:)
Sileminim çok güzel olmuştur.....
YanıtlaSilaçım aaaaaaaç :((((
hayırlı iftarlar...
eline sağlık canım...
çok teşekkürler şirinem:)sanada hayırlı iftarlar az kaldı canım az daha gayret..
Silİftarada az kalmışken offf off çok güzel görünüyor.Bende geçen gün bu pilavın tavuksuz halini yaptım sadece tavuk suyu koymuştum.Ellerine sağlık canım arkadaşım.Kayınvalideninde ne hoşuna gitmiştir güzel gelinin ellerinden böyle güzel yemekler yemek
YanıtlaSilteşekkür ederim canımmm :)evet onlar için birşeyler yaptığımda çok hoşlarına gidiyor kimin gitmez dimi :))seninde ellerine sağlık canım tavuksuzda güzel olmuştur ben tavuk suyunun verdiği lezzete bayılıyorum:))
SilPratik ve lezzetli tarifler benimde favorim, süper.
YanıtlaSilwww.ihlamurcum.com
Tavuğu ben çoook seviyorum ama ne eşim ne de oğlum tavuk seviyor:( Dolayısıyla epeydir evde tavuk pişmiyor. Görünce özlediğimi fark ettim. Neyse şehriyeli bir tarif de ben vereyim. Belki biliyorsundur ama, yazasım geldi: Şehriyeleri tereyağla kavurup renkleri kızarmaya başlayınca sıcak su (ben buraya okuyanlara karşı ayıp olmasın diye sıcak yazdım, aceleciliğimden ve her zaman aynı anda birkaç yemek birden pişirdiğimden, soğuk koyduğum bile oluyor, hiiiiç kafana takma) koyuyorsun. Pilav gibi pişiriyorsun. Altını kapatınca içine tulum peyniri katıp karıştırıyorsun. Servis yaparken üzerine, yarı yarıya domates ve biber salçasından oluşan, rengini yağda kızartıp suyla kıvamını açtığın bir sos gezdiriyorsun. Ben daha bu pilavı sevmeyen erkek görmedim. Kocana ikram ediyorsun:) Yanına tavuk olsa...Mmmmmmmmmmm bi de salata yapalım. İçecek ne olsa ki? Dur bi de köfte yapayım, oğlan şimdi tavuğa burun kıvırır, onunki bir şey değil de kociş burun kıvırırsa canım sıkılır, akşam akşam şimdi, durduk yere... (Sus iç ses, kıza bir tarif verdin, belki de biliyordu zaten, gırtlağına yapışma bari!) Sevgileeerrr.
YanıtlaSilçok güldürdün beni canım :))iç sesin doğru yoldaymış :))bu güzel tarifi bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu :))yazını okurken bile ağzımı sulandırdı tulum peynırlı soslu eminim çok lezzetli oluyordur..
Silbizim evde yemek seçme sorunu yok. benim kociş herşeyi yiyor canım o yuzden yanında hersey olabılır hatta hiçbirsey olmadan sadece pilavı bile yiyebiliriz..:))
tarif için hem sana hem iç sesine teşekkürler canımcım en kısa zamanda deniycem..:))
öpüldün..
Bu arada kumaşlarıma bıraktığın yoruma ben de bir yorum yazdım. Onu sana da yazayım, belki işine yarar dedim: Canımsın. Benim babam konfeksyon terzisidir. Konfeksyon işiyle kişiye özel dikiş arasında karlı dağlar vardır. Babamın çok net ve temiz bir işçiliği vardır ama, kalıp çıkarıp ölçe biçe, teğelleye, provalaya dikmek ona göre değildir. Annemse çok azıcık bir süre kursa gitmiş, konfeksyonun ucundan azıcık anlar, kalıp çıkaramaz, ufak tefek işlere çok nadiren girişir. Zaten dikiş dikmeyi sevmez, o iğneoyası yapar. Eee bana kim öğretecek? Ben tamamen burda dergilerinden öğrendim ne öğrendimse. Çok basit modellerden başla: Düz dar etek, yakasız yelek ve gömlek, daha sonra yakasız ceket, en son yaka işine giriş. Önce anlaşılır gelmiyor burdanın dili. Ama zamanla anlıyorsun. Dikiş seviyor ve ilgileniyorsan kesinlikle dene. Ama ilk diktiğin parçada harikalar yaratmayı bekleme:)
Silçok teşekkür ederim beni cesaretlendirdiğiniz için:)babanız gibi kalıp kullanmadan dikiş dikebilen insanlara hayranım bende öyle dikiş dikebilmeyi çok isterdim ama bu ustalığa ben hiç ulaşamam sanırım:))çok detaylı dikişler dikebileceğimi hiç düşünmedim ama aslında büyük düşünmek lazım dimi:))sıkışırsam annemden yardımda alırım ..o zaman tatile gidip geliyim ve bırgunde anneme gidip burdaları karıstırıyım bakıyım neler bulucam dikebilceğim:))
Siltekrardan çok teşekkür ederim..:)
sevgiler..
Sevicim döktürmüşsün yine..ellerine sağlık,nasılda güzel olmuştur şimdi..sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim nurşen ablacım :))
SilBende etlisini yapıyorum tavuklu denememiştim ilk yaptığımda denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSileminim etliside nefis oluyordur bende birdaha yaptığımda etlisini yapıyım:))çok teşekkür ederim..:)
SilEllerine sağlık çok güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim sevgiler :)
YanıtlaSilcok teşekkür ederim beğendiğine sevindim..:)
SilCanım ellerine sağlık sunumda çok güzel görünüyor. Arpa şehriye pilavını çok severim ama haşlanmış tavuğu hiç sevmem kokusundan dolayı bu pilavla birlikte o koku hissediliyor mu ona göre deneyeceğim hemde yarın;)
YanıtlaSilcanım ne diyim bilemedim benim burnuma tavuk hiç kokmadığı için:)kavrulan şehriye ve tavuk suyu lezzetıyle baska bır koku hakım oluyor pilava ..rahatlıkla yapabilirsin canım bence:)
Silellerinize sağlık.Hep niyetlenip hala denemediğim bir pilav türüdür bu....
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
Silhımmm.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsevilcimm elerine sağlık basit ve pratik bir tarifmiş paylaştıgın için teşekkürler
YanıtlaSilsayfanda çok güzel ayrıca ohhh miss deniz havası:))
çok teşekkür ederim :)hem pilavımı hem sayfamı beğenmene sevindim canım..:)
Silbu sene henüz tatile çıkamadığımdan ,arka fonumdaki denize baka baka avuttuğum oluyor kendimi:))
sevgiler canım..
Ellerine sağlık canım , arpa şehriyeli pilavı severim , tavuklusunu yememiştim , deneyeceğim , sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)tavuklusuda başka bir lezzetli oluyor canım..sevgiler..
Silçok leziz gözüküyor,ellerine sağlık camım,sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim:)
Silellerine sağlık arpa şehriyeden yapılmış bütün pilavları severim:))
YanıtlaSilbende çok severim:)çok teşekkür ederim ...
SilEllerine sağlık canım,harika bir lezzet.Bende az değişiğini yapıyorum,arşivimde var,böylede deneyeceğim .Selam ve sevgilerimle:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım..hemen senin tarifinede baktım:) senin pilavında çok lezzetli görünüyor domateste eklenince nefis olmuştur eminim bir daha yapışımda senin tarifini deniycem canım..seninde ellerine sağlık:)
Silsevgiler:)
Ellerine sağlık. Bu nefissssss yemeği yapacağım. Sevgiler Pırıl.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim pırılcım:)
Silsevilcim döktürmüşsün yine:)bilmediğim bir lezzet daha sayende bende mutfaktan çıkamıycam hiç aram olmamasına rağmen :)sende görüp özeniyorum ama.ellerine sağlık .öpüyorum çok.Z.
YanıtlaSilcanımmm çok teşekkür ederim:)bu cok kolay canım dikişlerini dikerken iki arada derede becerikli ellerinle yaparsın sen biliyorum :))yada nasıl yapalım sen güzel güzel dikiş dik ben sana yapıp getiriyim :))nasıl olur:))bende öpüyorum canımcım...sevgiler..
Silellerine sağlık canım nefiss görünüyor
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim:)
Silellerine sağlık canım..nefiss görünüyor..sevgiler..hayırlı günler:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım :)sanada hayırlı günler sevgiler..:)
Silben de etlisini yapıyordum. Tavuklu denemedim ama çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilen yakın zamanda denemek isterim.
çok teşekkür ederim:)etlisini bir blog arkadasım daha söyledi eminim etlide çok lezzetli oluyordur bende etlisini deniycem:))
Silsevgiler..
gerçekten çok leziz görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
Silgerçekten çok leziz görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilgerçekten çok leziz görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilNe cok severim sevgili Sevil...
YanıtlaSilEllerine saglik :)
çok teşekkür ederim :)sevgiler..
Silannem çok yapardı bunu ben daha hiç denemedim. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım:)
SilHarika görünüyor, çok severim şehriye pilavını. İftara yapmalı, ellerine sağlık Sevilcim..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim hülyacım beğenmene sevindim:))
SilBen de çok severim.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim kekikçim:)
Silbenim oğlumun favorisi aldım arama canım.
YanıtlaSilellerine sağlık...
çok teşekkür ederim :)
Siliftara bu tarifin sebzelisi var.......
YanıtlaSilelerine sağlık canım.......
çok teşekkür ederim..:)sebzeliside eminim nefis olmuştur.siiznde ellerinize sağlık..
SilRamazanda değil tabi ama, diğer günlerde böyle bir yemek yanında salatayla bir öğünü kurtarır. sevmeyen de yoktur. Elinize sağlık.
YanıtlaSilkatılıyorum size bence de salatayla harika bir öğün olur..çok teşekkür ederim:)
Silnefis görünüyor ellerine sağlık sevilciğim
YanıtlaSilçok teşekkür ederim gönül ablacım:)
SilÇok güzel gözüküyor en kısa zamanda denemek lazım.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok teşekkür ederim beğenmenize sevindim:))
SilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilSevilcim tarifi de not aldım teşekkürler...
çok teşekkür ederim dilekcim..denediğinde sende begenirsin umarım..sevgiler..
SilAman aman, ağzım sulandı valla, arpa şehriye pilavı da başka olur, hele de şöyle miss gibi tavuk kokulu olanıı, ellerine sağlık, afiyet şeker bal olsun..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim ..begenmene sevindim canım:)
SilMmmmm pilav nefisss görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım:)sevgiler..
Silziyaretinize cok teşekküredirim. tavuk herşeye çok yakışıyor, çorbasıyla ayrı bir güzel oluyor pilavıyla ayrı, ellerinize sağlık. iyi günler diliyorum sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
Silben de çok severim,gecen gün pişirdim ama benimki sadesiydi.Canım nefis olmuş,ellerine sağlık.sevgiler:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..:)sevgiler..
YanıtlaSilKesinlikle deneyeceğim. Çok ilgimi çekti. Daha tarifini okurken bile sanki haşlanmış tavuğun kokusu burnuma geldi. Ben tavuğu üç öğün bile yiyebilirim. Ellerinize sağlık, teşekkürler. Sevgilerimle...
YanıtlaSilaynen bende sizin gibiyim tavuk etini çok severim:)..çok teşekkür ederim..
YanıtlaSil