9 Eylül 2012 Pazar

Kış Bahçesi,Ateşböceği Yolu, Gölge Hırsızı,Erkek dedikodusu 1 ve 2

Kitaplarla ilgili en sonki postumdan bu yana 1 ay geçti..Bu süre zarfında ha bugün yayınlarım ha yarın yayınlarım derken  5 kitap okuyup bitirmişim ..Daha fazla kitap biriktirmeden de sizlerle paylaşmak istiyorum. Gelelim uzunmu uzun olan kitap postuma..
Kristin Hannah' ın Kış Bahçesi ve Ateşböceği yolu kitaplarını okuyarak, yayınlanmış olan 4 kitabınıda bitirmiş oldum .Hayatımda okuduğum en güzel kitaplar Kristin Hannahın kitapları diyebilirim...Kristin Hannah benim için gerçekten muhteşem bir kalem..Öyle sade ,öyle akıcı ve öyle etkileyici  cümleler kuruyorki hikayenin sanki içinde yaşıyor gibi oluyorsunuz ve soluksuz okuyorsunuz ..Anlatılmak hissettirilmek istenen tüm duyguları iliklerinize işliyor sanki..Şimdiyse sabırsızlıkla yeni kitabı çıksa diye bekliyorum..:)
Kış bahçeside Ateşböceği yoluda kesinlikle okuyun diyebileceğim iki muhteşem kitap.Kendinizden birşeyler bulacağınız bu kitapları kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum ..



İlk önce Kış bahçesi kitabını bitirdim..İlk başlarda sanki beni sıkar gibi oldu..  Bir annenin kızlarına neden bukadar soğuk davrandığını anlayama çalışırken kendimi hem aşkın hemde savaşın içinde buldum ..Anlatılanın hikaye olduğunu bilsemde aslında bu hikayeyi gerçekte yaşayan insanların olduğunu düşününce  bu hayatta nekadar boş şeylere üzüldüğümüzü defalarca beynime kazıdım ..Hiç aklınıza gelmiycek bir sonla bitiyor kitap ve çok etkiliyor..Bu kitabı okurken mendiliniz yanınızda olsun bolca gözyaşı dökebilirsiniz.Anne ve kızlarıyla ilgili yazılmış, anneliğin, aşkın, savaşın, acının ,ölümün ,açlığın anlatıldığı muhteşem bir kitap..

Arka Kapak

BAZEN ANNENİN GEÇMİŞİNE, BİR KAPI ARALADIĞINDA
 KENDİ GELECEĞİNİ BULURSUN...
Meredith ve Nina Whitson birbirine taban tabana zıt karakterlerdeki kız kardeşlerdir. Biri evde kalıp çocuklarına bakmış ve aile işinin başına geçmiş, diğeriyse hayallerinin peşinden gidip dünyayı gezmiş ve ünlü bir foto muhabir olmuştur. Ancak sevgili babaları hastalandığında bu birbirine yabancı iki kadın, kendilerini yine bir arada, şimdi bile kızlarına herhangi bir avuntu vermeyen, aşırı mesafeli anneleri Anya’nın yanında bulacaktır. Anneleriyle aralarındaki tek bağ, onun, çocukluklarında bazı geceler kızlara anlattığı bir Rus masalıdır.
Ölüm döşeğindeki babalarınınsa, hayatındaki kadınlardan son bir arzusu vardır. Anya kızlarına bir masal anlatacaktır; yıllar önce başladığı ama hiç bitirmediği o masalı. Hem de bu kez sonuna kadar.
Bu masal daha önce duydukları hiçbir şeye benzememektedir; altmış yıldan uzun bir zamanı kapsayan, savaş mağduru Leningrad’da başlayıp günümüz Alaska’sına kadar uzanan, sürükleyici, gizemli bir aşk hikâyesi. Nina’nın gerçeği açığa çıkarma konusundaki saplantısı, onları annelerinin geçmişlerinde, ailelerini tümüyle sarsacak ve tamamen değiştirecek bir sır öğrenecekleri, beklenmedik bir yolculuğa sürükler.

**********

Kış bahçesinden sonrada Ateş böceği yolunu okumaya başladım..Çok ama çok güzel bir dostluk hikayesi..Bu kitapla ilgili ne diyim bilemedim..Hala sonunun etkisi altındayım..Kitabı elimden bırakamadım ve 3 günde bitirdim..Bu kitabı okurkende medillerinizi yanınızdan ayırmayın :) ..İlk başlarda sıradan bir dostluk hikayesi olarak başlayan kitabın devamında büyülü bir dostluk ,aile ,aşk ve acı bir son var..


Arka Kapak

"Ateşböceği Yolu'nda Kristin Hannah sevgi ve sadakat üzerine keskin ve unutulmaz bir roman yazmıştır."
Jacquelyn Mitchard
"Kristin Hannah 70 ve 80'lerin heyecanını ve enerjisini ortaya sermektedir ve bunu öyle bir derin seviyede yapmaktadır ki okuyucuları iki kadın arasındaki dostluğun tam kalbine taşıyor.
Ateşböceği Yolu bir şaheser."
Elin Hilderbrand

"Hayatımızdaki en önemli şeylerden biri olan ebedi dostluk üzerine dokunaklı, enfes bir roman."
Elizabeth Buchan

"Bu muhteşem romanın sayfalarını çok hızlı geçmek istemeyeceksiniz. Kapıyı kilitleyin, telefonunuzu kapatın, ve yanınıza bir paket mendil alıp koltuğunuza yerleşin. (Sonra uyarmadı demeyin.) Kristin Hannah'dan başka hiç kimse kadınların dostluğunu tüm acısı, tatlısıyla bu kadar güzel yazamazdı.
Harika bir yazar."
Susan Elizabeth Phillips

"Ateşböceği Yolu okumayı neden sevdiğimizi bize bir kez daha hatırlatıyor."
Patricia Gaffney


*****************



3.Okuduğum kitapta Marc Levy'nin Gölge Hırsızı kitabı..Marc Levy'nin daha öncede iki kitabını okumuş ,çok  ama çok beğenmiş ,tüm kitaplarını alıp okumak istiyorum demiştim..Çünkü Marc levy'nin sade ve akıcı bir anlatımı olduğu için kitaplarını sıkılmadan okuyorsunuz ..Hikayenin kahramanı başkalarının gölgelerini çalabildiğini  farkenden bir çocuk..Biraz dostluğa , biraz aşka, biraz anne baba boşanmasına ve  birazda çocuk psikolojisine değinen bir kitap .....Bayıldım öldüm bittim diyemiyeceğim .. Dersem daha önce okuduğum Keşke gerçek olsa ve Sizi Tekrar görmek kitaplarına haksızlık etmiş olacağımı düşünüyorum.. Sıkılmadan okunacak bir kitap olarak beğendim..


Arka Kapak

“Sen benim gölge hırsızımsın; nerede olursan ol, seni bulacağım.”

Babası tarafından terk edilmiş, çocukluğu boyunca annesiyle birlikte sıradan bir kasabada yaşayan kahramanımızın özel bir yeteneği vardır: Peşine gölgeler takılır, ona hep bir şeyler fısıldar...
Yıllar geçmiş, bahçesindeki kestane ağaçlarının altında oturduğu okulunu, babasıyla annesinin birbirlerini sevdikleri zamandan kalma o soluk fotoğrafları ardında bırakarak yeni bir hayata başlamıştır. Ne var ki tekdüze hayatı ve bir türlü ismini koyamadığı ilişkisiyle içindeki özlemi dindirememekte, ona fısıldayıp duran gölgelerden bir türlü kurtulamamaktadır.
Bir kıyı kasabasına yolunun düştüğü bir gün, hüzün dolu geçmişinin, peşini bırakmayan gölgelerin sırrı yavaş yavaş çözülmeye başlar. Yıllar önce geldiği bu kumsalda, gölgelerinin birbirine karıştığı ilk aşkının izini bulacak ve onun peşine takılacaktır.
Belki de, bir sandığın içine sakladıkları o uçurtmayı yerinden çıkarmanın zamanı gelmiştir artık...
Gölge Hırsızı, ardımızda bırakamadığımız anları, anıları ve aşkları anlatıyor. Yani peşimize takılan, kurtulamadığımız gölgeleri...

**********


Son olarakta Erkek dedikodusu 1 ve 2 yi bitirdim..Pera ve Derin'in yakın arkadaşlarının düğününde bekarlar masasına oturup tanışmalarıyla başlıyor Erkek dedikodusu 1 ..
2.kitap ,Pera bekar Derin ise evlenmiş olarak başlıyor
Günümüz genç kızlarının ,aşklarını ,evliliklerini ,dostluklarını,eğlencelerini ,erkeklerden beklentilerini anlatan ,eğlenceli ,akıcı,sizi yormayan iki kitap ..


Erkek Dedikodusu 1
Arka Kapak

Derin ve Pera ,birbirini tanımayan iki kadın, ortak bir arkadaşlarının düğününde "bekarlar  masası"na düşerler,bu talihsizliklerini sohbetle bastırmaya çalışırken,koyu bir muhabbet başlar.Derin ve Pera 'nın birbirlerine anlattıklarını ,sırlarını ,güldüklerini,ağladıklarını dinlerken masadaki 3.kişi olarak sizin de sohbete dahil olmamanız mümkün değil.Her türlü dedikodunun döndüğü bu masaya davetlisiniz ,bakalrım Derin ve Pera neler anlatacak ?Neler yaşayacaklar ?
French Oje hiç sektirmeden, yıllarca okuyucularına "kızlar prenses, erkekler ölsün" deyip durdu. T.B., yıllarca nişanlısından kendisine "o beni prenses peri sannıyooo" şarkısını gönderdi durdu. Liseden beri hiç ayrılmayan muhteşem ikili French Oje ve T.B., "Bulaşmadığımız bir aktivite kaldı mı?" diye düşünürken kendilerini kitabın başında buldular. Birbirinden Resul Balay ve George Michael, Küçük Ceylan ve Chris Martin, Cindy Crawford ve Kaddafi kadar farklı olan kızlar, erkek dedikodusu konusunda kendilerini bile şaşırtacak kadar uyumlu çıktılar. Bütün kızların kendi aralarında dönen erkek dedikoduları bir kurgunun içinden gizli gizli erkeklere gülümsemeye başladı. Twitter'da da @french_oje ve @tugce_tb nickleriyle tanınan ikili, kendilerini yılların blogger'ı olarak tanımlarken; onları tanıyanlar, 10 yıllık ilişkisiyle alıp başını giden nişanlı T.B.'yi ayakta alkışlayıp, 10 yıllık bekarlığıyla kırıp dizini oturan nişansız French Oje'yi de oturarak teselli ediyorlar. Ve bu ikisi her ortama çok iyi geliyorlar!

Erkek Dedikodusu 2
Arka Kapak

2011 yazının en eğlenceli romanı Erkek Dedikodusu, kaldığı yerden tüm heyecanı, eğlencesi, kahkahası ve romantizmiyle devam ediyor… İlk kitapta hasbelkader tanışıp, bu kez gerçek birer arkadaş olan kızlar iyice kaynaşmış durumda. Aralarından su sızmayan Derin ve Pera, birbirlerini yerden yere de vuracak, yalanlar da söyleyecekler. Büyüyünce kadın olmak kolay değil.
Derin'in düğününde bekarlar masasını VIP masaya çeviren, şehrin en gözde bekarı Pera, o gece Can ile karşılaştı mı? Derin'in evliliği nasıl gidiyor? Derin, Cem'in ailesinden kabul görecek mi? Evlilik muhteşem bir şey mi yoksa hayal etmeye bile değmeyecek bir deneyim mi? İlk kitapta yalnız bıraktığımız Pera, gerçek aşkı bulabilecek mi yoksa yine gözde bekar olarak kendini mi avutacak?
Yeni eklenen eğlenceli karakterleri ve yepyeni damat adaylarıyla Erkek Dedikodusu 2- Bu Gece Hiç Bitmesin, bu yaz tüm soruların cevaplarıyla, en yakın arkadaşınız olup başucunuza yerleşiyor.

**********



Kitaplarımıda tanıttıktan sonra sonunda tatile çıkıyorum ..Yarın sabah Didim yolcusuyum..Tatil dönüşü görüşmek üzere.
Özleyin beni :))





35 yorum:

  1. tanıtımların için çok teşekkürler ^v^

    YanıtlaSil
  2. İlk iki kitap çok ilgimi çekti ilk fırsatta alıp okumak isterim,teşekkürler.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canım emegine saglık, çok güzel özetledin kitapları... Sana çok güzel bir tatil diliyorum...iyi eğlenceler...

    YanıtlaSil
  4. ateşböceği yolu listemin başında çok merak ediyorum
    bakalım ne zaman lacağım
    of ya ooooof bir sürü okunacak bir sürü alınacak kitap var
    ne yapsak bilmemki
    hayırlı geceler güler yüzlüm

    YanıtlaSil
  5. Sevil'ciğim, ben döndüm şimdi de sen mi gidiyorsun:)
    Bu arada yoğun programlı bir seyahatte olduğum için Kış Bahçesine başlayamadım. Aldım duruyor. Elimdeki kitap bitince onu okuyacağım.
    Sana iyi tatiller diliyorum.
    Seni tabi ki özleyeceğiz.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Çok beğendiğim bir yazar da olsa ard arda bir kaç romanını okuyunca hep aynı romanı okuyormuşum gibi geliyor. Çünkü ne kadar karakterler, olaylar, örgüler farklı olsa da tarz aynı oluyor. El yazısı gibi, aynı dantelin iki farklı kişiden iki farklı şekilde çıkması gibi bir şey bu. Bunu bir kaç senedir fark ettim. O yüzden sevdiğim ve okumak istediğim yazarları dönüşümlü okumaya başladım.

    YanıtlaSil
  7. Paylasim icin tesekkurler canim..bir ikisini not aldim.. Iyi eglenceler iyi tatiller hersey gonlunce olsun..donuste gorusmek uzere sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  8. Canım bol güneşli tatiller diliyorum sana.Seni hayal ediyorum bir elinde kitap bir elinde mendil :) Öyle anlatmışsın ki ..

    YanıtlaSil
  9. sevilciğim kış bahçesi benide çok etkilemişti mutlaka okunmalı diye düşünüyorum
    ateşböceği yolu o kadar çok etkilemesede beğendiğim kitaplar listesine girdi.
    iyi tatiller canım benimm.bol bol gez eğlen.öpüldünn.

    YanıtlaSil
  10. İyiy tatiller diliyorum canım bomba gibi dön

    YanıtlaSil
  11. Sevilcim paylaşım için teşekkürler..Tamda kitaplarımın bitimine denk geldi..Özellikle ilk önce Kış Bahçesi ve Ateşböceğini alıcam.. Sana bol keyifli güzel tatiller...bol bol eğlen..sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. çok haklısın, ben de ateşböceği yolu ve kış bahçesini okudum, ikisinde de ağladım, bir kitabın beni bu kadar etkilediği az görülmüştür, herkese tavsiye ederim, diğerlerini de en kısa zamanda okumak istiyorum, teşekkürler anlattığın için...

    YanıtlaSil
  13. çok haklısın, ben de ateşböceği yolu ve kış bahçesini okudum, ikisinde de ağladım, bir kitabın beni bu kadar etkilediği az görülmüştür, herkese tavsiye ederim, diğerlerini de en kısa zamanda okumak istiyorum, teşekkürler anlattığın için...

    YanıtlaSil
  14. çok haklısın, ben de ateşböceği yolu ve kış bahçesini okudum, ikisinde de ağladım, bir kitabın beni bu kadar etkilediği az görülmüştür, herkese tavsiye ederim, diğerlerini de en kısa zamanda okumak istiyorum, teşekkürler anlattığın için...

    YanıtlaSil
  15. Harika kitaplar, fikirler iççin teşekkürler
    İyi tatiler .)

    YanıtlaSil
  16. canım kitaplarını bir çırpıda okuman dileğiyle...
    hayırlı yolculuklar...
    iyi tatiller diliyorum...
    keyfini çıkar...
    öpüldün kocaman...

    YanıtlaSil
  17. Ben de kitap okumayi ca+ok severim ama buralarda maalesef kolay kitap bulamiyorum .artik internetten onerdigin kitaplari bulmaya calisacagim-sevgiler

    YanıtlaSil
  18. MarC Levy en sevdiğim yazarlardan.Biraz fantastik tarzı çok hoşuma gidiyor.Sitene ilk göz attığımda okuduğun kitap'kış bahçesi'ilgimi çekmişti,nasıl acaba demiştim.Tam da üzerine bu post iyi oldu.Değişik,hiç bilmediğim bir yazarı okumak istiyorum.Son zamanlarda hep sağlık,bebek bakımı vs.ile ilgili kitaplar okudum.Alacağım bu kitabı.Diğerlerinin konusu da ilgi çekici,vakit buldukça diğerlerini de alırım.Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  19. Kış bahçesi ve ateş böceği yolunu okudum,etkilenmemek mümkün değil.Diğerlerini not alıyorum,sana güzel, musmutlu, bol dinlenmeli bir tatil diliyorum:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. Adaşım ;
    Krıstin Hannah la henüz tanışmadım..Yazar hakkın da pek cok yazı okudum kalemının kuvvetli oldugu aşikar..
    Ekim ayında okunacaklar listesine almışdım lakın hangı kıtabını alsam diye düşünür iken yazını gördüm.Bana bilgi verdi kısmet ise Ekım de her ıkısını de okumaya çalışacagım Kızım okullu oldu benım düzen alt üst oldu ilk günden bakalım kendıme zaman ayırabılecekmıyım şimdi den düşünceler aldı benı..
    Yaşam da her şey gönlünce olsun..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. BÖYLE TAVSİYEYLE KİTAP SEÇİMİ İŞİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR CANIM MERSİ PAYLAŞIMLAR İÇİN. BU ARADA İYİ TATİLLER..... KEYFİN BOL OLSUN:)

    YanıtlaSil
  22. Tavsiyelerin için sağol canım. Çok işime yarıyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. tavsiyeler için teşekkürler tatlım,notlar alındı :))

    YanıtlaSil
  24. nasıl imrendim anlatamam. bu ara ders kitaplarından başımı alamıyorum. ama bu paylaşımları not alıyorum.
    paylaşım için tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  25. canım kitaplar seçkin kitaplardan tadı damağında kalan türden :)
    özledimmm bak ama ben seni hadi çabuk gellllll :)
    bol bol fotolu gelmeyi unutma amaaaaa :)

    YanıtlaSil
  26. Kitapla ilgili paylaşım yapmanız harika. Size çok güzel günler diliyorum tatilde. En güzel zamanda gidiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  27. Seviiiiiilllllllll!!!!!!!
    Nerdesiiiiinnnnnn.
    Dönmedinmi daha.
    Özledik seni.

    YanıtlaSil
  28. 10 gün oldu Sevilcim, Özledik seni... :)

    YanıtlaSil
  29. Canımmm iyi tatiller önerilen harika okumak gerek...

    YanıtlaSil
  30. Sevil'cim eskiden çokkk kitap okurdum şimdi gün yetmiyor inşallah emeklilikte imreniyorum sizlere sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  31. çok çok özür diliyorum, yorum gitmedi zannederek fazladan tıklamışım...

    YanıtlaSil
  32. çok çok özür diliyorum, yorum gitmedi zannederek fazladan tıklamışım...

    YanıtlaSil