18 Eylül 2013 Çarşamba

Deryayla keyifli bir gün & baklavalık yufkadan tavuklu muska böreği

Epeydir göremediğim için özlediğim Hayat Paylaştıkça Güzel bloğunun sahibi canım dostum Deryacımla sonunda geçen hafta görüştük..Efe okula başlayacağı için izinliydi ve bizde bu fırsatı değerlendirelim dedik..Malum uzun zamandır görüşemediğimiz için konuşucaklarımız birikmişti .. :))
Deryayla zaman geçirmekten sohbet etmekten okadar çok keyif alıyorum ki zaman nasıl geçiyor anlamıyorum..Bloğum sayesinde hayatıma giren canım Deryacım iyiki bloğumu açmışımda seni tanımışım..
O gün çayın yanına; makarna salatası,peynirli poğaça,fındık aromalı kek,baklavalık yufkadan tavuklu muska böreği ve çilekli ,kedidilli, damla sakızlı sütlü tatlı yaptım..
 
 
 
 
 
 
 
Böreği ilk kez yaptım ..Tarifini Nurlu Mutfakta bloğunun sahibi Nurşen Ablamdan aldım..Biz çok beğendik..Hem çok kolay, hem çok lezzetli, çıtır çıtır bir börek ..Sohbete dalınca böreklerimi fırında unuttum :)Bu yüzden biraz fazla kızardılar ama yinede çok güzeldi..:))
 
Baklavalık Yufkadan Tavuklu  Muska Böreği
 
Malzemeler
2 adet haşlanmış tavuk gögsü
tuz
karabiler
18 adet Baklavalık yufka
50 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
üzeri için yumurta sarısı
 
Yapılışı:İç harcı için tavuk göğüslerini büyük parça kalmayacak şekilde rondoda kıyın ..Arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyip iç harcı bitirin..Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın..Baklava yufkalarını üçer üçer ayırın..Üçlü parçaların hep bir katını fırçayla yağlayıp boylamasına 4 uzun parçaya bölün..Her parçanın alt kısmına iç harçtan koyup muska şeklinde sarın.. Böreklerin üzerini önce fırçayla yağlayıp sonrada yumurta sarısı sürün ve 170 dereceli fırında kızarana kadar pişirin ..Sıcak olarak servis edin..
Afiyet olsun:))
 
 

21 yorum:

  1. Menü harika canım dostlarla beraber olmak daha harika olmalı ellerine sağlık muska böreğini deneyeçeğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet en güzeli dostlarla olmak kardelen ablacım çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. Ne güzel bir dostluk.MAŞALLAH
    Tavuklu muska böreğide ilginç geldi denemeye değer
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :)denemeye değicek kadar güzel bir börek:)
      sevgiler..

      Sil
  3. Ne kadar güzel şeyler yapmışsınız. Bu saatte hiç iyi olmadı ama suç bende bu saatlerde yemek bloglarına girmemem gerekiyor. Baklava yufkası ne kadar güzel oluyor değil mi? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı dertten bende müzdaribim geç saatlerde yemek bloglarını dolaşınca tok karnım bile acıkıyor:))evet tatlıda denemişliğim vardı ama tuzlu olarak hiç denememiştim baklavalık yufkayı..çok güzel oluyormuş gerçekten..çok teşekkür ederim İlhan bey:)

      Sil
  4. sevilcim herşey ne kadar güzel helede sevilen bir dostla paylaşılıyorsa ellerine sağlık cnm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğin gibi dostlarla paylaşılan hersey daha bır guzel oluyor..çok teşekkür ederim canım..

      Sil
  5. Sevilciğim, sizi kıskanıyorum ama =)Şaka bir yana, güzel bir gün geçirmiş olmanıza çok sevindim. Mamalarda harika görünüyor.Çilekli, kedidilli sütlü tatlının tarifini de vermen mümkün mü acaba. Meyveli sütlü tatlılara bayılırım :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım :)benimde sütlü tatlılar favorimdir ;) tabı en kısa zamanda tatlımın tarifinide paylaşıcam ..

      Sil
  6. Sevilcim hepsi harika görünüyor canım , ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Sevil'ciğim ellerine sağlık dostlarla birlikte olmak ne güzel.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Yaptiklatin cok leziz gorunuyor, ellerine saglik..bu bloglar ne guzel seylere vesile degil mi Sevilcigim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Guzel dostlarla bir araya gelinince hep birseyler unutulur azbirsey kizartilir fazladan ama sonucta o guzel muhabbet ile hersey keyifle mideye indirilir..Dostlugunuz hic bitmesin, yaptigin guzel ikramliklar icinde ellerine saglik sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Sevil'ciğim, gerçekten ne kadar güzel blog sayesinde böyle güzel arkadaşlıklar kurmak.
    Bu arada ikramların muhteşem... Ellerine sağlık...
    Umarım tadilat işlerinden çok yorulmamışsındır...
    Sevgiler gönderiyorum canım...

    YanıtlaSil
  11. Mutlu bayramlar Sevilcim , sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. canıııımm sonunda ben bloğa girebildim özlemişim sizleri...yaptıklarını görünce canım da istedi hani lohusayım yaa:) çok alıştım bu işe 2 ay oldu ben daha lohusalıktan çıkamadım:) bu arada bloglardan tanışma hikayeleri çok hoşuma gidiyor ve ben de istiyorum gerçi miniği biraz büyütene kadar ne kadar çıkıp uzağa gidebilirim bilmiyorum ama tanışmayı çok isterim gerçi sen yanılmıyorsam uzakta değilsin gibi ig de bazı resimlerinde ıspartakule taraflarına geldiğini gördüm yanlışsam düzelt lütfenben de yakınım oraya belki bi fırsat olur;) öptüm seni

    YanıtlaSil