9 Eylül 2013 Pazartesi

Tadilat koşturmaları ve kışlık hazırlıklar

Sevgili dostlar bu aralar kafam bir dünya ..Evde tadilat yapmaya niyetlendik ve koşturmalarına başladık.Ama daha tadilata başlamadan yoruldum..Ustalarla ayrı ayrı uğraşmamak için mimarlık ve evde her türlü tadilatı yapan firmalarla görüşüyoruz .Hepsinden fiyat alıyoruz ,referanslarını inceliyoruz, evde değişiklik yapacağımız ürünlerle ilgili bilgiler toplamaya çalışıyoruz ..Ne zormuş ne kadar stresliymiş bu işler..Evime ilk taşındığımda , mutfağımın su tesisatı 10 gün sonra patlayıp duvarım kırıldığı için, iyi işçilik olması ilk şartım tabi ama birde bütçe var..Bazı firmaların fiyatları dudak uçuklatıcı. Sadece banyo işçiliği için onbin isteyenler var..Daha bunun fayansı, dolabı ,küveti derken yirmibine çıkıcak sanırım sadece banyo..Fiyatı duyunca şoka uğradım ve adama cevap veremedim :))Bu hafta sonu kesin kararımızı verip bir firmayla anlaşıp artık tadilata başlıycaz kısmetse..Evde eşyayla nasıl başlayıp biticek bu tadilat hiç bilmiyorum, çok zor olucak..20 gün sürer diyolar..O 20 gün nasıl geçicek bilmiyorum..Biran önce başlasın ve bitsin istiyorum..

Tabi bu koşturmalardan ,kışlık hiçbir şey hazırlayamamıştım..Sağolsun benim yerime annem ve kayınvaldem hazırlıyorlar ama bugün hiçbirşey yapmayıp tüm zamanımı mutfakta geçirdim..Biberlerimi közledim ,domateslerimi kaynattım ,araya birde şeftali reçeli sıkıştırdım.. Kışın çok iyi geliyor biberler domatesler ,o yüzden tadilat başlamadan bir kere daha yapabilirsem ne mutlu bana...Allah yaptıklarımızı ağız tadıyla yemeyi nasip etsin..
Herkese bol gülümseli güzel bir hafta diliyorum..

26 yorum:

  1. Kolay gelsin, moral bozmak gibi olmasın ama, tecrübelerim sebebiyle hatırlatmak isterim, sen hesabını 40 gün diye yap..Ben daha 20 deyip, 20'de bitiren usta görmedim..Allah sabır versin, booolcaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elifcim gözümü korkutma biri bana boşver sonra yaparız dese vazgeçesim var :)))inşallah okadar uzun sürmez canım ..

      Sil
  2. Kolay gelsin Sevilcim,evde esyayla tadilat insanin cok gizunde buyuyor ama bitmis halini dusunup kendini rahatlat derim ben :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Gülşahcım aynen gözümde büyüyor ..sağol canım :)
      sevgilerimle

      Sil
  3. Ah canim zor bir surec ama dilerim sonuc yorgunlugu zahmeti ve endiselerini yok edecek kadar iyi olur,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sevilimm özledim seni.

    Gözünü korkutmak istemem ama ben netten evi boyatmak için firma araştırdım bir yer buldum web siteleri referansları falan muhteşem önce keşif yaptılar sonra boya yaptılar tabi iştedim başlarında duramadım işimiz bitti diye annemden parayı alıp gitmişler annemde başlarında duramadı tabi bebişe bakıyordu önce boyanmış görünüyordu ama tam tersi olmuş tekrar boya aldık boyadık vs. paramızla rezil olduk. Sana nacizane tavsiyem web den falan araştırmada evini yaptırmış olan kişilerden referans al.
    Şimdiden kolaygelsin canım.
    Kışlıklarını ağız tadı ile ye inşallah.
    Kocaman öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bende özledim seni..
      Biz netten araştırmadık öneri üzerine bizzat gidip firmalarla görüşüyoruz ama inan öneri bile yeterli olmuyor bazen..bir iki arkadaşımın başına senin gibi birşey geldiği için daha tedbirli davranmaya çalışıyorum..hem paran gitsin hem evin dağılsın hemde istediğin gibi olmasın insanın canı gerçekten çok sıkılır bu durumda ..inşallah böyle birşey yaşamam canım..
      teşekkür ederim tatlım bende seni kocaman öpüyorum..

      Sil
  5. Kolay gelsin Sevilcim . Tadilat işleri zahmetli ama bittiğinde yorulduğuna değecek .
    Mutlu haftalar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bittiğinde istediğim gibi olmuş olurda tüm sıkıntıya değimiş olur canım..
      öpüyorum seni
      sevgiler..

      Sil
  6. Sevilcim kolay gelsin canım,valla tadilat zor iş..Ama sonu çok keyifli..Ellerine sağlık ,afiyetle yiyin.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annemlerden zor olduğunu biliyordum ama ozamanlar çalıştığım için bana okadarda zor gelmemişti .oysa şimdi daha iyi anlıyorum..İnşallah istediğimiz gibi olurda sonu keyifli olur Nurşen ablacım..teşekkür ederim..
      sevgilerimle..

      Sil
  7. Allah kolaylık versin canım... tadilat zor iş bende ufak ufak kış hazırlıklarına başladım Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin inşallah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Canım..Evet gerçekten zormuş tadilat işleri özellikle evde eşya varken..
      amin canımm inşallah ..
      kocaman öpüyorum..

      Sil
  8. Tadilat işleri gerçekten zor görünüyor yaptırmadım hiç, ancak duyuyorum çokça. Hakikatten çok iyi araştırılıp girişilmesi gerekir. Kolaylıklar diliyorum Sevil'ciğim. Kışlık hazırlıklarında çok güzel olmuş bence; afiyetle yenilsin;) ellerine sağlık canım. Sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım benim..araştırıyoruz nerdeyse 1 aydır ama yinede her firmanın bir kötü yanı var ..beğenmediğim birşeyi muhakkak çıkıyor.. artık birini seçmem lazım inşallah sonuç istediğim gibi olur..
      seni kocaman öpüyorum canım..

      Sil
  9. Anne ve kayinvalideler sagolsun ellerine saglik olsun diyorum:)
    Tadilat isi zordur ama baslandiktan sonra bitiverir..hersey gonlunuzce olsun kolayliklar olsun diyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. afiyetle yersin inşallah canım.ellerine sağlık.tadilat işlerinde kolaylıklar diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Evin içindeyken tadilat kadar zor olanı yok :( İnşallah herşey yolunda gider Sevilcim... Bunca yorgunluğun arasında kışlık hazırlıkları da aradan çıkartmışsın ya, bravo sana :)

    YanıtlaSil
  12. kolay gelsin , umarım umduğunuzdan çabuk kavuşursunuz yeni banyonuza:)

    YanıtlaSil
  13. Sevilcim, kolay gelsin.BU telaşın arasında bir de kış hazırlıkları, vallahi brawo.

    YanıtlaSil
  14. Allah kolaylık versin Sevil'ciğim zor işler ama bitince rahat edeceksin.Kış hazırlıklarını afiyetle yersiniz inşallah.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten tadilat değil de ustalarla uğraşmak çok sinir bozucu. Her şey ortada bir bakasın o gün usta gelmemiş. Neyse size kolay gelsin nasılsa geçecek. Kışlık hazırlıkları evet bende de devam ediyor. Size hayırlı tadilatlar diliyorum. :))

    YanıtlaSil
  16. Çok zor işler gerçekten canım...Ben uzun süredir blog ziyaretleri yapamıyorum. Tabi bu yazına yorum yazdığım şu sıralar belki de tadilat bitti, sen evinin yeni halinin keyfini çıkarıyorsundur.
    Evinde, yaptığın kışlıkları huzurla sağlıkla yemek nasip olsun canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Kolay gelsin Sevilcim zor ama sefası da çook güzel...
    sevgileirmle...

    YanıtlaSil
  18. Canım şımartan bir etkinliğim var katılırsan sevinirim...
    ayrıntılar...
    Merhaba canlarım :) 27 Eylül 11 Ekim 2013 Tarihleri arasında Şımartan Tatlar etkinliği yapmaya karar verdim.
    Beni şımartan un helvası ve çikolatalı tatlardır.
    Peki ya sizi hangi nefis yiyecek tat şımartır?
    Sizleri Şımartan Tatları benimle paylaşmanızı bekliyorum.
    Paylaştığınız tarifin linkini bana yorum olarak yazmanız yeterli...
    Sevgilerimle
    Banu Altun

    YanıtlaSil