10 Ağustos 2012 Cuma

Cennet Gibi..Just Like Heaven



Size daha önce okuduğum ve çok beğendiğim Marc Levy'nin "Keşke Gerçek Olsa ve Sizi Tekrar Görmek "kitaplarından bahsetmiştim..Keşke Gerçek Olsa kitabının arka kapağında, bu kitabın sinemaya uyarlandığını ve sinemalarımızda  Cennet Gibi adıyla gösterildiğini  okuyunca,bu kitabın kesinlikle filminide izlemeliyim dedim..
Veee dün akşam bu filmi izleme fırsatı buldum..Sonuçmu ??Tabiki hüsran..Aslında ben bu durumu daha öncede" Boleyn Kızı" kitap ve filminde  yaşadığım için bilmeliydim böyle hissediceğimi..Kitabı okuyorum çok beğeniyorum..Filmide ,kitapta duyduğum heyecanla izlemek istiyorum ama malesef o heyecanı yaşayamıyorum..
Cennet gibi filmini, eğerki kitabını okumasaydım bana izlerken zevk verebilirdi..Kötü film diyemem .Romantik komedi bir film..Ama filmle kitap arasında sadece doktor kız ,kaza , komaya girme,evine taşınan genç adam ve aralarındaki aşk dışında hiçbir benzerlik yok ..Tamamen başka şekilde gelişen olaylarla film çekilmiş..Buda beni mutlu etmedi tabi..Aslında kitabın çok detaylı anlatımı olduğu için, filmdende 2 saat içinde tüm detayları içine sığdırmasını beklemek hata olur ..Ama biraz daha benzetselerdi kitapla filmi, daha memnun olurdum..Demekki  kitabını okuduğum ve beğendiğim kitapların ya filmlerini izlemiycem yada izliycem ama büyük beklentiler içine girmiycem:))

44 yorum:

  1. kitabını okuduktan sonra filmi gerçekten müthiş hayal kırıklığı yaratıyor. "Boleyn Kızı"nı ben de okudum inatla filmini seyretmedim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyikide seyretmemişsiniz..bundan sonra bende izlemiycem :)

      Sil
  2. Bir kitabı okuduktan sonra filmini izlemeyi tercih etmeyenlerdenim ben. İnsan kitabı okurken zaman zaman kafasında tamamlamalar yapıyor, yorumunu katıyor bazen. O sahne gözünde canlanıyor. Filmi kesinlikle hüsran oluyor o zaman....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle haklısınız ..ağzım sütten 2 kere yandı artık sıcak süt içmiycem:))

      Sil
  3. Bana da öyle olur hep, kitabı okurken kafamda hayal ettiğim tiplerden farklı çıkar karakterler filmlerde konu aynı kalsa bile, bu yüzden kitabını sevdiklerimin filmlerine gidemiyorum, fobi oldu vallahi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. banada bundan sonra fobi olucak sanırım :))izlemeye korkucam :))

      Sil
  4. TEŞEKKÜR EDERİM CANIM.
    BİLGİLENDİM....

    YanıtlaSil
  5. Ben bu filmi iki kez izledim. Tabi kitabı okumadığım için keyif aldım. Senin yazından sonra kitabını da alacağım.
    Bu arada Ye Dua et Sev kitabını okudun mu yada filmini izledin mi?
    Ben filmini izledim ve çok etkilendim. Kitabına yeni başladım ve sanki aynı keyfi almıyorum gibi. Sanırım çevirisinde bir sıkıntı var.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke gerçek olsa ve sizi tekrar görmek kitapları birbirinin devamı ve ikisini okumanı öneririm canım..çok güzel iki kitap gerçekten..
      ye dua et sev filmini izledim ama sonunu bildiğim için kitabını ben okumadım..kitapla ilgili çevremden bazen iyi bazende kötü duyumlar aldım..çok ta okumak içimden gelmediği içinde okumadım canım :)

      Sil
  6. Ben bugüne kadar hangi çok beğendiğim kitabın filmine gitsem hep hayal kırıklığı oldu zaten. Mesela en taze bir örnek, ejferha dövmeli kız serisi mükemmel bir kitap serisi. Çok severek okumuştum. Orda Michael isimli bir karakter var. Ben onu üç kitap boyunca maykıl olarak bildim sevdim. Filmde benim maykıl, mikael olmuş. Filmi ta o anda bitti benim için:) Filmler, kitap okuyucusunun hayal gücünü baltalıyor bence. aYrıca benim hayalimdeki ateşle oynayankız daha güzeldi. Filmdeki gulyabaniyle ilgisi yoktu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))bu kitaptaki lauren de ,filmde elizabeth olmuş arthurda ,david ..:)dediğin gibi benim hayalimdeki karakterlerde daha güzel görünüyorlardı..bir daha tövbe izlemiycem beğendiğim kitapların filmlerini..
      ejderha dövmeli kızı hiç okumadım..sen beğendiğine göre güzeldir kesin canım..not ediyim alıcaklarıma ..

      Sil
  7. koyu bir film severim...
    ama iyiki söyledin...
    sen beğenmediysen bende beğenmem :))
    izlemeye gerek yok :))
    öpüldün tatlım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kitabı okumadıysan filmi izlemeni öneririm ..kötü film değil sadece kitapla çok bağdaştıramadım..yada bence en iyisi kitabı oku canım..gercekten cok ama cok guzel iki kitap..

      Sil
  8. aynı fikirdeyim, kesinlikle ...Kitaptan sonra film anlamlı değil ben önce seyrettiğimde daha çok memnun kalıyorum çünkü filmde atlanan detaylar kitapta bütünleniyor, tabi bu benim fikrim...sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısın filmde en cok beğendiğim bölümleri hiç göstermediler bile..en iyisi kitap..:)

      Sil
  9. Sevilcim ben kitabi okumadigim icin filmini cok begenmistim ama demek kitabi okusaymisim oncesinde belki de filmi begenmeyebilirdim. Kitabi daha cok merak ettim simdi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten film kötü değil canım güzel bir film ama ben çok farklı bir beklentiyle izlediğim için boş gözlerle izledim :))ama 2 kitabıda kesinlikle okumanı öneriyorum canım..

      Sil
  10. Bizim kitaplardan alınan dizi senaryolarına benzemiş desene:(

    YanıtlaSil
  11. ben nasıl olurda kitabıda filmide duymam ki :) nasıl utandım bak şimdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin bu ara çok koşturman varya ondan duymamışsındır canım :))

      Sil
  12. HMMM..
    NOT ALINDI Kİ..
    ;)
    SEVGİLER CANIM..

    YanıtlaSil
  13. kitapı okurken kendi hayal ettiğimiz dünyamız da rahatça istediğimiz gibi yaşarız çünkü senaryoyu biz yönetiriz
    ben de okuduğum kitapların filimleşmiş hallerini sabırsızlıkla beklesemde umduğumu bulamam
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bende filmi olduğunu duyunca izlemek için sabırsızlanıyorum..halbuki hiç izlememek lazımmış..bundan sonra izlemiycem ama :))

      Sil
  14. Cnm filme uyarlanan kitaplarda aynı hissi yakalayamıyorlar maalesef.

    YanıtlaSil
  15. Diziler öyle değil mi:( O güzelim romanlar hiçte dizideki gibi değil..Okurken ifadeyi,hissi yakalayabiliyor insan seyrederken aynı değil hele birde konu değiştiriliyorsa.Yıllar önce bir yerde okumuştum,kimin sözü olduğunu hatırlayamıyorum.Okumak yürümek gibi her şeyle iç içe olursun,film ise otobüsle seyahat etmek gibi basar geçersin gibi bir şeydi..Haklı değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hakli canim ..cokta sevdim bu sozu ayrica;)film izlemeyi sevsemde kitabi hicbirseye degismem ..

      Sil
  16. Sevilcim 100 puanlık soru ile geliyorum kitabıda okumadım filmide seyretmedim.sence kitapmı filmmi.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sengul ablacim kesinlikle kitap:)

      Sil
    2. tamam tatlım o zaman listeye bir kitap daha eklendi.teşekkürler

      Sil
  17. Kitap ve film arasındaki uyuşmazlık seni hayal kırıklığına uğratmış anlaşılan.
    Ben daha kitaptan filme uyarlanan hiçbir eserin aynısı gibi uyarlandığını görmedim.Film dünyası illa değişiklik oluyor:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım kesinlikle değişiklik oluyor..birdaha izlemekmi tövbe :))

      Sil
  18. okuduğum bir kitabın filmine hiç gitmem, gerçekten hayal kırıklığı oluyor, kitap okurken hayal kurarak o kitabın içine girerim ve karakterleri de canlandırırım, filimde benim hayalimdeki gibi olmuyor, kitap okumak ve onu canlandırmak çok daha güzel, bu kitabı okuma listeme aldım, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapta yaşanan aşkı ben çok büyülü bulmuştum ama filmde laylaylom sanki..:)birdahabende izlemiycem:)kitap gerçekten çok güzel tavsiye ederim ama iki kitabı birden ..

      Sil
  19. okuduğum bir kitabın filmine hiç gitmem, gerçekten hayal kırıklığı oluyor, kitap okurken hayal kurarak o kitabın içine girerim ve karakterleri de canlandırırım, filimde benim hayalimdeki gibi olmuyor, kitap okumak ve onu canlandırmak çok daha güzel, bu kitabı okuma listeme aldım, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  20. okuduğum bir kitabın filmine hiç gitmem, gerçekten hayal kırıklığı oluyor, kitap okurken hayal kurarak o kitabın içine girerim ve karakterleri de canlandırırım, filimde benim hayalimdeki gibi olmuyor, kitap okumak ve onu canlandırmak çok daha güzel, bu kitabı okuma listeme aldım, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  21. sevdiğim kitaplara ait hiç bir film tatmin edici olmadı benim için. Çünkü okurken kafamdaki o kendine has karakterler filmde alakasız insanlar oluverdi, hak veriyorum vallahi.

    Bu arada burada bekleyen bir miminiz var!
    http://pembeeevren.blogspot.com/2012/08/ilk-mim-15-yl-sonra.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bloguna geliyorum canım bakalım mim neymiş:))

      Sil
  22. Kitapla filmi kıyaslamamak gerekir aslında, kitap daha ayrıntılı olduğu için 2saate sığdırılmaya çalışan filmle bir olmaz senin de dediğin gibi..sevgiler canım:))

    YanıtlaSil
  23. Ben de bu aralar Açlık Oyunları'nı okuyorum. Oğlumun ısrarı üzerine daha başında iken filmini de izledim. Şimdi durum bizde tam tersi. Ama kitabın kesinlikle daha iyi olacağını düşünüyorum. Bakalım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Aslında önce film izleyip sonra kitabı okumuş olsan daha mı çok beğenirdin kiii ? :) Çünkü ben bu filmi bir kız arkadaşımla sinemada izlemiştim ve çok beğenmiştik aaa ne güzel bir aşk filmi falan diye mest olmuştuk :) kitap okuma tembeli biri ...

    YanıtlaSil