3 Ağustos 2012 Cuma

Gece Yolu ve 3 Yeni Kitap Daha

Kristin Hannahı ilk "Gerçek Renkler" Kitabını okuyarak tanımış ve beğendiğim için tüm kitaplarını almıştım..En son okuduğumda, Kristin Hannah'ın "Gece Yolu" kitabıydı..Hiç bitmesin desemde, kitap elimde eriyip bitti..Dostluk,aşk ,aile,hüzün ,mutluluk herşey var bu kitapta...Kitabın ortalarında bir başladım ağlamaya, sevindim ağladım üzüldüm ağladım,..Sonu mutlu bitsede, ben yine hüngür hüngür ağladım.Çok etkiledi beni:)..Romandaki karakterler, olaylar okadar gerçekçiki ,kitabı okumaktan öte, içinde yaşıyorsunuz sanki..Hayatımda okuduğum en güzel romanlardan biriydi..Herkese okumasını şiddetle tavsiye ediyorum..


Gece Yolu Arka Kapak

Hayat size bir dizi seçenek sunar. Beklemek... Geçmişe tutunmak... Unutmak... Affetmek...
Siz hangi yolu seçerdiniz?

On sekiz yıldır çocuklarının ihtiyaçlarını her şeyden üstün tutan Jude Farraday'in ikizleri Mia ile Zach zeki ve mutlu birer gençtir. Defalarca evlatlık verilen ve karanlık bir geçmişe sahip olan Lexi kısa sürede Mia'nın en yakın arkadaşı ve bu birbirine bağlı ailenin de bir parçası olur.

Jude çocuklarının iyi bir yaşam sürmesi ve tehlikelerden uzak olmaları için her şeyi yapmıştır. Ancak lisedeki son yılları hepsini büyük bir sınavdan geçirir ve sıcak bir yaz gecesi, verilen yanlış bir kararla hepsinin hayatları altüst olur. Farraday ailesi göz açıp kapayıncaya kadar paramparça olacak, Lexi her şeyini kaybedecektir. Sonraki yıllarda, hepsi o gecenin doğurduğu sonuçlarla yüzleşir ve unutmaya çalışır. Ya da affetme cesaretini kendinde bulmaya...

Hayat dolu ve evrensel bir roman... Gece Yolu annelik, kimlik, aşk ve affetmeye dair soruları derinlemesine işliyor. Hem kaybetmenin verdiği şiddetli acıyı hem de ümidin hayret verici gücünü gözler önüne seren aydınlatıcı, yürek parçalayıcı bir roman. Kristin Hannah aile özlemi, insan kalbinin direnci ve sevdiklerimizi affetme cesaretine dair unutulmaz bir hikâyeyi olabilecek en iyi şekilde anlatıyor.

"Gece Yolu insan ruhunun affetme konusundaki eşsiz gücüne dair özel bir kitap."
New York Journal of Books


"Gece Yolu'nu okuyup da hikâyesinden ve karakterlerden etkilenmemeniz imkânsız. Kitabı bitirdikten sonra bile etkisini birkaç gün üzerinizden atamayacaksınız."
The Huffington Post


"Gece Yolu'nu son sayfasına kadar ağlayarak okuyacaksınız."
The Daily Mail

"Vay canına! Sanırım Kristin Hannah en güzel kitabını yazdı. Hannah her zaman harika hikâyeler yazıyor ama Gece Yolu ilk sayfasından itibaren sizi etkisine alıp bitinceye kadar elinizden düşürmek istemeyeceğiniz türden bir hikâye."
Bestsellersworld.com

 
*********

Dün akşamda Marmara forum D&R' a gittim yine.. Can Yayınlarında Marc Levy'nin indirime giren kitapları varmı diye ama yoktu..Evde okunmayı bekleyen başka kitaplarım olmasına rağmen ,boş çıkmadım ve can yayınlarından iki kitap daha aldım :)Bugünde carrefourda indirimde kitaplar olduğunu görünce 6.90 TL' ye "Küçük Düşler Büyük Umutlar" kitabınıda aldım ..Kitap almaya dur diyemiyorum, helede indirimdeyse :)7-8 Tane kitap tarafımdan okunmayı beklediği için ara vermeden, okumaya yeni bir kitapla devam ediyorum ...


Herkese keyifli okumalar..



27 yorum:

  1. Ay ben nerelere gideyim ne yapayım okunacak kitaplar listesi çığ gibi büyüyor.Ekle ekle dur.bunu merak ettim Küçük Düşler Büyük Umutlar bunuda merak ediyorum.Çok okumam lazım çoook çoooook

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))okadar güzel kitaplar varki okumaya yetişemiyoruz:)

      Sil
  2. Kitabım bitti ne alsam diye dolaşıyordum nette tavsiyen üzerine bu kitabı bulabilirsem alacağım :) Bir ortak noktamızı buldum bende kitap okurken ağlarım gülerim yaşarım etrafımdakiler şaşırır :) Güle güle oku canım yenilerini de ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim ..eğer kitabın içine girip karakterlerin yanında olduğumu hissedemez ve olayları yaşıyamazsam ,o kitabı okuyamıyorum illaki yaşamam lazım :)gece yolunu kesınlıkle tavsıye edıyorumm canım ..

      Sil
  3. canım ya bu kitap işinde sen baya hzılıısn...
    maaşallah diyeyim de nazar etmiyeyim seni :))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seviyorum canım kitap okumayı..ama kendini okutturcak kitapları okumayı..:)senin nazarın değmez canım benim:))

      Sil
  4. Sevilcim seni mimledim haberin olsun tatlım.http://oncelsengul.blogspot.com/2012/08/mimler-mimler-miiiiiiiimleeeeeeeeeeeer.html#comment-form

    YanıtlaSil
  5. çok özendim..ne kadar güzel sürekli okuyorsun..ben de başlayınca bir çırpıda okuyan ama başlayana kadar bin dereden su getiriyorum...Kitapları not alıyorum başladığımda duyururum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o yüzden kitabı hiç elinden bırakmıycaksın canım :))kitabın bitince birkaç gün ara verdınmı dedığın gibi yeni kitaba başlamak zor oluyor..

      Sil
  6. Okunmaya değer o kadar güzel hikayeler yaşanmışlıklar var ki.Yeter ki okuyalım.
    Okumayı sevenlere hayranlığım bir kat daha artıyor.Konu paylaşımların için teşekkürler canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Maşallah Sevil'cim bu ara çok iyi kitaplar okudun,ben yalnızca not alıyorum.İnşallah 1-2 ay sonra bende fırsat bulup okuyabilirim diye düşünüyorum.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım güzel kitaplarla karşılasınca devamı sürekli geliyor..gece olsada kitabımı elime alıyım diyorum..:)her gece 2 saat okuyorum fırsat bulursam gündüzleride..olsun canım inşallah fırsat bulduğunda sende okumaya başlarsın..okunucak çok güzel kitaplar var ...:))

      Sil
  8. hmmm merak ettim şimdi almak şart oldu :)

    YanıtlaSil
  9. Mutlaka alacağım. Paylaşıyorsun ya en güzeli bu. İnsan bazen güzel kitapları kaçırabiliyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesilikle kaçırıyor unutuyor insan bazılarını çünkü güzel olan gerçekten çok kitap var..

      Sil
  10. bak yine gaza getiriyorsun. hala bitmedi elimdeki kitap. dur az daha okuyum bari !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))güzel kitaplar sırada bizi bekliyor yetişmemiz lazım canım :)

      Sil
  11. canım bu aralar kitap bulamıyorum nedense kendime.
    burdaki D&R de sanki hep aynı kitaplar varmış gibi geliyor.5.90 a-6.90 a olan kitaplarda ben gidene kadar tükenmiş oluyor.
    en kısa zamanda haftaiçi bir gün gidip seçmek lazım.küçük düşler büyük umutlar kitabınıda merak ettim bu arada
    keyifli okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım indirimdeki kitapları yenilemiyorlar artık sanırım..her gittiğimde aynı kitapları görüyorum d&rda bende..küçük düşler büyük umutlar kitabını nezamandır almak istiyordum indirimde olduğunu görünce hemen aldım..güzel kitaba benziyor ama bakalım okuyunca görücez:))

      Sil
  12. canım arkadaşım güzel bir kitap bitirmiş yine.Bende bu seriyi birde küçük düşler büyük umutlar kitabını okumak istiyorum bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım gercekten çok ama çok güzeldi..büyük düşler küçük umutlar arka kapağını okuduğum kadarıyla eğlenceli ve güzel bir kitaba benziyor bakalım okuyunca görücez:)

      Sil
  13. Bende bu yazarin gercek renkler kitabi var.kitaplari seri sekilde birbirinin devamimi hepside ayrimi canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım hepsi birbirinden ayrı..hepsinde farklı hikayeler var..

      Sil
  14. akılmda duracağına yanımda dursun dedim ve sipariş verdim kitabı kuzene :D

    inşaAllah bulur da hemen okurum :)

    YanıtlaSil
  15. cok begendım blogunuzu harıkasınız banada beklerım sevgılr

    YanıtlaSil