14 Ağustos 2012 Salı

Haftasonu

Öncelikle günahların bağışlandığı ,edilen duların kabul olduğu ,bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecemiz hepimize mübarek olsun..Tüm dualarımız kabul olsun inşallah..


Bu hafta sonu yazlıktaydık yine ve çok güzel bir hafta sonu geçirdim ..Orayı çok seviyorum..Sabah uyandığımda karşımda ışıldayan bir deniz gördüğümde, kahvaltı için domates ve biberleri dalından kopardığımda nasıl mutlu oluyorum anlatamam..Benim için ilk olan bir deneme gerçekleştirip ,makarna yapmasınıda öğrendim bu hafta sonu :)Ama makarnadan önce, yine ilk kez denediğim bir kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. ..Sizlerde benim gibi böğürtleni çok severmisiniz bilmiyorum ama ben bayılıyorum ve mevsimindeykende dolabımdan eksik etmiyorum.. Lezzet dergisinde gördüğüm ama tarifinde bazı değişiklikler yaptığım, beyaz çikolatalı , böğürtlenli bu keki biz çok beğendik..Biraz kalorili olsada beğendiğimiz için kalorilere müsamaha gösterip bir güzel yedik:))



Malzemeler
3 Yumurta
160 gr beyaz çikolata
3/4 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
1 su bardağı süt
2 ,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
200 gr böğürtlen
(Bir çorba kasesi kadar )

 
Üzeri için
1 paket  bitter çikolata
Yarım çay bardağı krema
Dr.Oetker bitter beyaz çikolata kalpler
Böğürtlen

Yapılışı:Öncelikle tereyağ ,süt ve şekeri kaynatın..Kaynayan sütlü karışımın içine beyaz çikolataları kırarak , erimesini sağlayın.Soğuduktan sonra içine önce  yumurtaları ekleyerek mikserle çırpın..Daha sonra  un ,nişasta ,kabartma tozu ve vanilayayıda ekleyip yeniden çırpın..Hazırlanan kek harcını ,içine yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına aktarın.Böğürtlen tanelerini kek harcına hafifçe bastırarak ekleyin.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika pişirin..
Kek piştikten sonra üzerine benmari üsülü eritilmiş ve içine krema eklenmiş çikolatayı ,kekin üst kısmına dökerek böğürtlen ve çikolatalarla süsleyin.. 


*****Cumartesi iftar menüsü ****

    Sevgili kayınvaldemle birlikte iftar için hazırladığımız menümüzde; nohutlu domates çorbası,semizotlu borani ,közde kırmızı biberli patlıcan salatası,bulgurlu semizotu sapları,mantarlı körili tavuk,satır köfte,rendelenmiş patates kızartması vardı..









Karnımızı tıka basa doyurup üzerinede, bol kalorili kekimizi yedikten sonra küçük bahçemizde biraz dolaşıp, eritelim yediklerimizi:))
Domateslerimiz ,çeşit çeşit biberlerimiz olmuşlar artık.. Üzümlerimizde kararmaya başlamış ..Şarap ve sirke olma yolunda güzelce ilerliyorlar ..:)
Kuru fasulyelerimizde olmuş..Siz hiç siyah ve kahverengi fasulye gördünüzmü bilmiyorum ama ben ilk kez görüyorum..Kayınvaldemin bir arkadaşı Bulgaristandan getirmiş ve kayınvaldemede ekmesi için vermiş..Lezzeti nasıl bilmediğimden bir yorumda bulunamıyorum..














Pazar sabah uyandığımdaysa hava kapalıydı ve öğleden sonra bulutlar gittikçe dahada karardı..Gök gürledi şimşekler çaktı ..Bende 1 saat  bahçede oturup üşümeme rağmen ,şimşeğin çaktığı andaki resmini çekmeye çalıştım:)) ama ne resim çekebildim nede yapmur yağdı:)Bende resim çekmeyi başaramadım bari mutfağa gidip kayınvaldeme yardım ediyim dedim..:))



*****Pazar iftar menüsü*****

Mantarlı kırmızı biberli tavuk sarma,makarna ,patlıcan salatası

Daha öncede dediğim gibi bu hafta sonu makarna yapmasını öğrendim  :))Yapımı çok kolay olduğu kadar ,lezzetide hazır alıp yediğimiz makarnalardan çok çok daha güzeldi..Biz iki çeşit yaptık biri ince biri kalın şeklinde ..Ama kalın olanları daha çok beğendik, daha diri oldular..Hatta bir parça hamurun içine dereotuda koyarak dereotluda denemiş olduk..

Malzemeler

4 Yumurta
4 su bardağı un
(Kaç kişiyseniz okadar yumurta ve okadar un )

Yapılışı: Yumurta ve unu yoğurarak oldukça sert bir hamur elde edin.Hamuru 4 parçaya bölüp isterseniz makinayla, isterseniz elde oklavayla her bir parçayı iyice inceltin ve istediğiniz kalınlıkta şeritler kesin..Sonra kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar pişirin..4-5 dk.ya pişmiş oluyorlar sonrada afiyetle yeniyorlar..:)













85 yorum:

  1. ellerine sağlık sevilim..
    müthişti..
    hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim sanada hayırlı kandiller..:)

      Sil
  2. canım kekte menüde harika ellerinize sağlık afiyetler olsun. Hayırlı kadirler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim canım..:)

      Sil
  3. insanın sadece midesi değil maneviyatıda doyması lazım sen bunu çok güzel yapmışsın doğayla baş başa ve o domatesler biberler içim gitti bizim içinde dokun onlara. pastanda bir harika gözüküyor kayınvalidenle ilişkilerin çok güzel Allah bozmasın ayrıca Kadir geçen mübarek olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim kardelen ablacım..seviyorum yeşili denizi bahçeyi..dediğiniz gibi orda hem karnım hem ruhum doyuyor..
      çok iyi anlaşıyoruz kayınvaldemlede çok seviyorum kendisini çok değerli benim için..Aminnn :)

      Sil
  4. Seviiiiil ne güzel tarifler paylaşıyorsun bu tarifide not ediyorum. İtiraf edeyim canım çoook çekti:) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amanınnnn yakın olsak hemen yapıp getirirdim canım sana..

      Sil
  5. bu nasıl bir kek böyle... içim gitti resmenn ( : ellerinize sağlık. yemeklerde birbirinden güzel... elle toplanan sebze ve meyveler çok değerli oluyor gerçekten bende çok severim. güzel bir yayın paylaştığınız için teşekkür ederim ( : hayırlı kandiller sevgi ile kalın sevil ablacım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu güzel yorumun için asıl ben teşekkür ederim canım..sanada hayırlı kandiller:)

      Sil
  6. hangisine bakacağımı şaşırdım canım.hepsi harika.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım begenmene çok sevindim:)

      Sil
  7. bu makinadan bende almak istiyorum ama nerelerde bulabilirim bilemiyorum....
    hepsi muhteşem görünüyorlar...ellerinize ve emeğinize sağlık...kandiliniz kutlu olsun.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayınvaldemlere hediye gelmiş ama eminönündede satılıyormuş.. bende almayı düşünüyorum evime..
      çok teşekkür ederim :)

      Sil
  8. ellerine sağlık kek harika görünüyor hele domateslere bayıldım sanki kokusu burnuma geldi ne güzeller dalından sofraya
    hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten misler gibi kokuyor o domatesler gönül ablacım..çok teşekkür ederim:)

      Sil
  9. hayırlı kandiller diliyorum bende canım. Menüler süper. Ellerinize sağlık. Keki çok merak etttim süper görünüyor yapmam lazım. Bahçe her zaamn ki gibi büyüleyici. Bende öyle bir bahçem olsun istiyorum. Mümkünse evin dıştan görünümünü de çekebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım beğenmene sevindim..tabiki birdaha gittiğimde senin için çekicem:)

      Sil
    2. bu arada Allah herseyi gönlüne göre versin canım..sana güzel bahçeli bir ev versin eşinle mutlu mesut yaşadığınız..

      Sil
  10. Merhaba,blogunuzu ramazan dolayısıyla gezmekte zorlandım.Ellerinize sağlık,hayırlı kandiller:)))
    sizdebuyrun.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim..en kısa zamanda bende ziyateretinize gelicem:)

      Sil
  11. yemekler şahane, fotograflar daha da şahane:)))ellerinize kollarınıza sağlık:))

    YanıtlaSil
  12. canım arkadaşım yine sen neler döktürmüşsün çok güzel yemekler yapmışsınız.Ellerinize sağlık.Bahçe resimlerine,makarna resimleri ve böğürtlenli pasta resiminede ayrıca bayıldım.Hepside birbirinden güzel.Çok marifetlisin maaşallah canım sana.Bende bu makineden alıp makarnalar yapmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen gel bize ben sana daha neler yapıcam:))çok teşekkür ederim canımcım..bende alıcam canım bu makineden birlikte gider eminönünden alırız..:)

      Sil
  13. kadir gecemiz mübarek olsun canım...
    haftasonunn baya yoğun geçmiş canım...
    oooof ooof diyorum o nasıl bir tatlı öyle...
    bayıldım burda...
    ellerine sağlık canım...
    dalındaki sebze ve meyveler ne güzel...
    herşey organik...
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım yemekler yaparak, keyifli bir hafta sonu geçirdim..beğenmene sevindim şirinem teşekkür ederim..:)

      Sil
  14. Sevilcim bahçenize bayıldım..Sebzeleri meyvaları dalından toplamak gibisi varmı..Kekine bayıldım..Hemen deneyeceğim..Menünüzde süper,yutkunarak baktım valla..Makarna yapmayı hiç denemedim..Ama seninkiler.süper olmuş..ellerinize sağlık..sevgiler..hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim nurşen ablacım beğenmene çok sevindim:)
      bahçeyi bahçe yapan kayınvaldemle kayınpederim sağolsunlar:))onların emekleri sayesınde dalından koparıp yiyebiliyoruz :)kayınvaldem makarna yapıp nasıl yaptıgını anlattığında çok zormuş gibi gelirdi ama oçok basitmiş gerçekten..sevgiler..

      Sil
  15. Canım menüler harika ellerinize sağlık.Hayırlı Kandiller sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Hayırlı kandiller.Kekin görüntüsü muhteşem böğürtleni bende çok severim.Menü ve bahçede çok güzel paylaşımın için teşekkürler.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Nereye bakacağımı şaşırdım resmen gözüm döndü oruç oruç:)
    Keke bayıldığımı söylemeliyim önce, ellerinize sağlık.
    Menü desen çoşmuş gitmiş:)
    Bahçenize de çok özendim:) Ben de Bulgaristan'lıyım, siyah fasülye hep ekilir bizde, tadı da çok güzel olur;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrincim beğenmene çok sevindim:)çok teşekkür ederim..ben ilk kez görünce siyah fasulyeyi bana değişik geldi canım..sen lezzetlı deyince tadını dahada bır merak ettım .:)hepsi olsun güzel bir fasulye yemeği yaparız:)

      Sil
  18. Hepsi çook güzel ellerine sağlık, tüm yemekler harika görünüyor, taptaze dalından yiyecekler harika, makarna ise ayrı hoş, inan iç geçirerek postu okudum, acıkma belirtileri hemen ortaya çıkıverdi:)) ellerine sağlık yeniden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)canım benim çok teşekkür ederim..beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  19. Canım güzel bir post hazırlamışsın.Yazdıklarını ve resimleri keyifle okudum,baktım.Kekin tek kelime ile süper görünüyor,tadı da öyledir eminim.Bende bahçemde yetiştiriyorum sebzeleri o kadar güzel kokuyor ki dalından koparınca seni anlıyorum.Menü harika kayınvalidenin ve senin ellerine sağlık.Makarna bende elimde kesiyorum,makinedeki gibi şerit halinde olmuyor ama çok lezzetli oluyor,şimdi makine bende mi alsam diye düşündürdün bana:)Kadir gecen mübarek,duaların kabul olsun.Dualarında hatırlanmak dileklerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım cok teşekkür ederim :)maharetli arkadaşım benim sen yaparsında o makarna lezzetli olmazmı..
      keşke bende senin gibi elimde yapabilsem ama hamur acmasını beceremediğimden bende makina alsam iyi olur diye düşünüyorum..:)
      amin canım inşallah dualarımız kabul olanlardan olur..öpüldün:)

      Sil
  20. Herşey ama herşey harika. Ne güzel fotoğraflar bayıldım ama en çok keke bayıldım. Böğürtleni çok seviyorum, mutlaka deneyeceğim.. Ellerine sağlık canım, hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hülyacım çok teşekkür ederim:)beğenmene sevindim:)bol çikolatalı böğürtlenli bu keki ben çok sevdim canım çok kalorili olmasına ragmen tadı cok hafıf geldi bize..umarım sende beğenirsin denediğinde :)sevgiler..

      Sil
  21. Yazlık evinize imrendim şimdi çünkü ben de çok severim bahçe kısmını. Her şey de nefis görünüyor canım, ellerinize sağlık, iyi kandiller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bahçeye bayılıyorum canım ekip biçmesini pek bilmesemde seviyorum yinede:))çok teşekkür ederim :)sevgiler..

      Sil
  22. Selammm ... bunlar ne guzel fotograflar ne güzel tarifler..bu kek en kısa zamanda yapılacak ve afiyetle yutulacak haberin olsun.Ayıptır söylemesibahcede böğürtlenler oldu da =) bu arada kandilin mubarek olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu kıskanırım ama:))bizim bahçede böğürtlen yok :) olsa o böğürtlenlerin basından hiç ayrılmazdım herhalde:)seninde mübarek olsun canım öpüyorum cok..

      Sil
    2. en kısa zamanda dıkmenı oneririm .saracagı bır yer bulsun yeter.. oyle arsızki.. toplamasıda seyretmesıde keyifli

      Sil
  23. Çok severim böğürtlenli şeyleriii, oruçlu oruçlu ağzımın suları aktı, ben de deneyeceğim, nafis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. her şey inanılmaz lezzetli görünüyo ellerinize sağlık :) ama favorim makarna!! kremalı ve peynirli soslara bayılıyorum. hele makarna da ev yapımıysa mmmm..

    YanıtlaSil
  25. özellikle kek'e bayıldım

    eline sağlık canım

    hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  26. Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.Tam benim damak tadıma göre..Keke de bayıldım..
    Rendelenmiş patates kızartmasını da çok merak ediyorum..Bigün denicem inşallah..
    Hayırlı kandiller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim tuğbacım :)rendelenmiş patates kızartmasını ikinci kez yiyorum ama ben normal patates kızartmasını tercıh ederım canım bıraz daha yaglı oluyor..

      Sil
  27. şuan saat 23.08 itibarı ile bunları okuyunca coşmuş bulunmaktayım..neler yapmışsınız orda olup hepsini yemek istedim:)okadar güzel paylaşmışsın ki yemiş ve görmüş kadar hissettim kendimi..Kandil dileklerin için amin diyorum..allah hepimizin dualarını kabul etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımcım beğenmene çok sevindim teşekkür ederim :)çalsaydın kapımı ben sana hazırlardım hemen o yemeklerden:))
      aminn ..inşallah ettiğimiz dualarımız kabul olmuştur canım..

      Sil
  28. Ellerine sağlık cnm,nefis görünüyorlar:)

    YanıtlaSil
  29. canım bu nası bir post böyle başım döndü herşey ne kadar güzellll ama yaw :) böğürtlen makarna favorim :)hayırlı kandiller öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim canımcım:)bende seni öpüyorum:)

      Sil
  30. böğürtlenli kekle başladık, makarna ile bitirdik. aradaki güzel fotoğrafları saymıyorum bile...
    keyifle okudum, sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  31. böğürtlenli keki en kısa zamanda denemek istiyorum , bakarken doydum ellerinize sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  32. Adaşım ;
    Kek e takıldım kaldım ..görüntü çok iştah kabartıcı..
    Menü yaza yakışır mideyi yormayack kadar sade ve lezzetli..

    İş Yerimde benım de kendi çapımda yapdığımbır bahcem var..Biber,Domates,salatalık,nane ve maydanoz ekmişdim..
    İnan ki kendi emeğim oldugundanmıdır nedir tatları o kadar lezzetli geliyor kı bana anlatamam..
    Emek verip de dalından kopartmanın hazzı var ya işde o yorgunlugumu alup götürüyor.
    Doğal olan her şey ne kadar anlamlı ne kadar mutluluk verici..

    Yaşamında her şey gönlünce olsun..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim :)
      senin bahçendede ne güzel şeyler varmış canım yazın yenilen en temel şeyleri yetiştirmissin ellerine sağlık afiyetle keyifle ye hepsini..
      seninde herşey gönlünce olsun canım adımız gibi bol bol sevildiğimiz ömürlerimiz olsun :))
      sevgiler..

      Sil
  33. makarnalar müthiş görünüyor.... hele bir de o böğürtlenli kekiniz... ellerinize sağlık... yazlıkta temiz hava da yedirtir iyice;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma fena iştah açıyor bendede o temiz hava:))teşekkürler gökçecim..

      Sil
  34. kek acayip güzel görünüyor, tabi diğerleri de harika, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  35. Keke bayıldım.Böğürtleni çok severim. Bahçe de çok güzel menülerde öyle evde yapılan makarnanın hamurunun tazeliğine ve kokusuna bayılıyorum.Kayınvalidenin de senin de ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  36. Gözümde gönlümde resimlerinle şenlendi.
    Küçüklüğümden beri makarna yaparız ama benimde şu makinalardan almam gerek artık.
    Ayrıca böğürtleni bende çok severim ama pastalarda hiç kullanmamıştım. Reçellerde kullandım. Tamda böğürtlen zamanı, tatile gitmişken fazlaca toplayayım bende.
    Sahiköy muhakkak uğrayacağım sana tatilim sonrası.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim ..ben ilk kez elde yapılan makarna yedim çok beğendim..demek siz bu lezzeti daha öncede biliyormussunuz ne güzel ..elde açmasını bilsem makina almam ama açamadığım için banada makina şart:)
      burası sahilköy değil canım..:)Sahilköy teyzemlerin yazlığı bizim yazlık tekirdağda..ama sahilköye gitmeni öneriirm eylülde çok güzel olur..

      Sil
  37. Hersey super gozkuyor ellerinize saglik vede Afiyet olsun :)) Kek e ise bayildim..nefis birsey gibi gibi :)))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim:)

      Sil
  38. kek harika görünüyor canım
    ayy o biberlerden arıyorum ne zamandır mini sivri biber
    ben kıyıdan köşeden bir yenicemi gördüm
    aaa ben bilioyorum o yerin civarınııı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)evet yenice canım :))biliyorsan oraları ben ordaykan uğra hem bir kahvemizi iç hemde sana o biberlerden veriyim canım:)

      Sil
  39. Sevilcim kek, makarna, köfte, çorba ve diğer bütün tarifler hepsi enfes görünüyor. Ellerine sağlık tatlım. İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  40. çok teşekkür ederim canım sanada iyi bayramlar..:)

    YanıtlaSil
  41. cnm çok isterim ben hergün ordayım zaten.
    aslında birbirimize yakın yerlerdeyiz.birgün kısmet olurda görüşürüz inş.
    iyi bayramlar canım.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen izle kısmını tıkladım.İzlemedeyim:))
    Senide benimkine beklerim
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil
  43. özgecim hoşgeldin..hemen bende sana geliyorum:)

    YanıtlaSil
  44. Sevilcim merhabalar :) epey olmuş bloguna gelmeyeli ay ben ne vefasız bir blogerrim böyle:)) uslu uslu blogunda gezinip tatil resimlerine bakarken bu keki görüp kalakaladım :)) bu nasıl bir güzelliktir yarabbim:)) elerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar canım :)benimde bu aralar cok vefalı olduğum soylenemez canım o yuzden sorun yok :))teşekkür ederim canım görüntüüs kadar lezzetide çok güzel olan bir kek:))

      Sil