11 Ocak 2013 Cuma

Ortaya karışık



Yılbaşının ertesi günü kardeşim ,nişanlısı ve eşimle  13:30 seansında Marmara forumun sinemasındaydık ..Hint filmlerini sevmememe rağmen Milyonerden sonra beğendiğim ikinci Hint filmi oldu ..Hayatta kalma mücedelesiyle birbirine tutunan kaplan ve 16 yaşındaki çocuğun hikayesi..Sıkılmadan izleyeceğiniz 3 boyutlu görselliği güzel olan bir film.. 11 dalda Oscar adayı olan bu filmi biz beğendik, sizde izleyin derim..

*********





Gelelim okuduğum kitaplara.Debbie Macomber'in tüm kitaplarını okumuş biri olarak "Gül Limanı Oteli"kitabınıda okumadan geçemedim ve diğer kitaplarını beğendiğim gibi bu kitabını da beğendim..Daha önceki kitapları yüncü dükkanına, örgü öğrenmeye gelen kişilerin hayatlarını anlatırken bu kitap adından da anlaşılacağı gibi otel sahibesinin ve konuklarının hayatlarını anlatıyor..Yazarın akıcı ve sade anlatımıyla kitap elinizde çabucak bitiyor..

Arka Kapak


New York Times Bestseller yazarı Debbie Macomberdan yürekleri ısıtacak yeni bir seri:

Jo Marie Rose, Sedir Koyuna yeni bir başlangıç yapmak ve biraz olsun huzura kavuşmak için gelir. Kocasının ölümünün acısını atlatmaya çalışan genç kadın, burada bir otel satın alır ve otelin adını değiştirip Gül Limanı Oteli koyar. Buranın yeni başlayacağı hayatı için doğru yer olduğunu hissetmektedir. Ancak otel ve ilk gelen konuklar, Jo Marieye beklediğinden çok daha büyük sürprizler yapacaktır.

***********








Daha sonra, çok konuşulan bir seri bitirdim.. Grinin Elli Tonu serisi..Kimisi çok beğenmiş kimisi hiç beğenmemiş..Bir kere en başta belirtiyim +18 lik 3 kitap..
Bu serinin en zorlayıcı kitabı ilk kitabıydı bana göre..İlk kitap yani" Grinin Elli Tonu" cinsel sahnelerin en bol olduğu kitap, hatta kitabın ikinci yarısında anlatılan öyle sapıkça sahneler vardı ki acaba okumasam mı diye düşünmedim değil..Ama kitap aynı zamanda, okuduklarınızın altında farklı şeyler yattığını hissettirdiği için yinede elinizden bırakmak istemiyorsunuz..İlk kitap kafanızda bir sürü soru işaretiyle bitiyor ve ikinci kitaba hemen başlamak istiyorsunuz ki nitekim ben öyle yaptım ..
İkinci kitap yani" Karanlığın Elli Tonu "ve özellikle üçüncü kitap olan " Özgrülüğün Elli Tonu"nda  ilk kitaba göre cinsel kısımlar daha az anlatılmış ..
Asıl  hikaye, Karanlığın Elli tonuyla başlıyor diyebilirim ..Bu kitapla başlayıp okuduğum herşey aşktan ibaretti bana göre..

Yazarın çok yalın çok akıcı bir anlatımı olduğu için çok hızlı okuyorsunuz kitapları..
Çok kötü bir çocukluk dönemi geçirip, annesi tarafından hiç sevilmemiş , ergenlik döneminde sapıkça ilişkilere yönelmiş ,sevmeyi bilmeyen  genç bir adam ve henüz üniversiteyi yeni bitirmiş, genç, masum bir kız var hikayede ve birbirlerine duydukları aşk, fedakarlıklar üzerine kurulmuş bir birliktelik...  

Erotik bölümleri biraz abartılı bulsamda asıl anlatılmak istenilenin aşk olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden bu seriyle ilgili söylenen olumsuz yorumlara  katılmıyorum..İlk kitabıyla bunu düşündürtüyo olmasına rağmen  kitap bittiğinde sadece hikayenin etkisinde kalıyorsunuz..Birbirlerine yolladıkları mesajları, aralarındaki çekişmeleri inatlaşmaları okumak gerçekten en keyif aldığım bölümlerdi 
Kendimi öyle bir kaptırdımki ,elimden bırakmadan 3 kitabı 10 günde bitirdim :) Daha önce hiç bukadar hızlı kitap okuduğumu hatırlamıyorum :))Bittiğinde biraz üzüldüm ve kitabın etkisinde kaldığım için üzerine nerdeyse 15-20 gün başka kitap okuyamadım :)

Arka Kapak

Grinin Elli Tonu

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı... Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Greyle röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ananın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...

Greyin sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır- Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christianın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.


Karanlığın Elli Tonu 


Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...
Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.
Ruhu yaralı genç girişimci Christian Greyin karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar.
Ama Greye duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey yeni bir teklifle gelince ona karşı koyamaz. Nihayet her şey daha iyiye gidiyor gibi göründüğü sırada birden geçmişin hayaletleri ortaya çıkar. Anastasia, sorunlu, hırslı ve talepkâr Elli Tonun sinir bozucu geçmişi hakkında, tahminlerinin çok ötesinde şeyler öğrenir ve ilişkileri bir kez daha tehdit altına girer.
Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalır. 
Ve bu kararı tek başına vermelidir...



Özgürlüğün Elli Tonu


Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...

Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Anastasia Steelein ne istediğini bilen, göz alıcı iş adamı Christian Greyle tanışması, her ikisinin de hayatlarını geri dönülmez biçimde değiştiren şehvetli bir ilişkinin kıvılcımını çakmıştır. Christianın sıra dışı zevkleri karşısında şoka uğrayan, ondan hem hoşlanan hem de korkan Ana, daha derin bir bağlılık istiyordur. Onu yanında tutmaya kararlı olan Christian, bunu kabul eder. 

Şimdi her şeye sahiptirler; aşk, tutku, yakınlık, servet ve sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya. Ana, Greyi sevmenin kolay olmayacağını ve beraberliklerinin her ikisinin de tahmin edemeyeceği zorluklar getireceğinin her zaman farkında olmuştur. Anastasianın kendi benliğinden ve bağımsızlığından ödün vermeden Greyin yaşam stiline uyum sağlamayı öğrenmesi, Greyinse kontrol dürtüsünü aşması ve kendisini altüst eden fırtınaları arkasında bırakması gerekmiştir. 

Ama geçmişle hesapları henüz kapanmamıştır. Tam her şeye sahip gibi göründükleri bir anda, talihsizlik ve kader bir araya gelip Ananın en korkunç kâbuslarını gerçeğe dönüştürür...


Okuyup okumamak size kalmış ama bence okuyun :))

HERKESE GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM ..

30 yorum:

  1. Canım bahsettiğin filmi çok merak ediyordum zaten henüz izlememiştim. Artık kesin izlenecek:)
    Kitaplar da bir türlü sıraya giremeyenlerden. En kısa sürede okumak istiyorum bende.
    Bu arada yazılarını çok özlemişim:)
    Sevgiler canım Sevil'im...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz çok beğendik canım filmi seninde beğeniceğini düşünüyorum ...
      bende yazmayı özlemişim canım artık daha sık yazıcam :)
      canım heyfimm çok öpüyorum seni..

      Sil
  2. Pi süperdi gerçekte, grinin elli tonu içinse okuyacam ama bakalım beklesin biraz daha:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede süperdi :)
      çok bekletme bence :))
      sevgiler ...

      Sil
  3. Pi nin yaşamını bende seyrettim gerçekten güzel bir filmdi...
    sahneler güzel çekilmiş...
    kimi zaman gözlerimiz doldu....

    güzel haftasonalrı canım...
    çok öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benımde canım kimi zaman gözlerim doldu o çocuuğun yerinde olsaydım ben nelere yapardım dıye düşündüm :))
      bende seni çok öptüm canım ..

      Sil
  4. Sevil bu filme gitmek istiyorum ama birturli firsat bulamadim, reklamlarinda hosuma gitmisti..enteresan ve guzel bir film oldugunu saniyordum, senin yayinlada kesin izlerim artik. Son zamanlarda ne kadar kitap okuduysamki Turk yazarlara ait- erotik icerikli..sanirim oyle daha cok satiyorlar..sevgiler guzel bir hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izlediğinizde beğeniceğinizi umuyorum :)
      bende şuan nermin bezmenin sır kitabını okuyorum çok farklı bir beklentiyle kitabı elime almıstım ama ondada oldukca erotık bolümler olduğunu gördüm ama güzelde bir hikaye var hatta öyle bir merak uyandııryorki ikinci kitap olan auroranın ıncılerıne gecsem dıye hızlı okumay calısıyorum ..evet bazı durumlarda anlatılanı pekiştirmek için cinselliğin yazılmasını doğru buluyroum ama çok detyalı olunca biraz sıkıyor aslında..okadar detaya gırmedende okuyucunun gozunde ıstedıklerı karakterlerı veya anlaşılmasını istedıklerı durumları anlatabılırler dıye dusunuyorum ..

      Sil
  5. canım bahsettiğin filmi merak ettim..izlemeye çalışacağım.Grinin elli tonunu okudum ve devam etsem mi karar veemedim yine aynı olaylar devam mı edecek dedim ve kaldım..şimdi yazdıklarını okuyunca daha sempatik geldi,1.kitap gerçekten ilk bakışta "ne bu" dedirtiyor ama çok hızlı aktı gerçekten..öpüyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım film gercekten güzel izlediğinde beğeniceğini düşünüyorum..
      bence devam et canım hemde arayı cok acmadan okukı kitabın heyecanı seni bırakmasın..ikinci kitap ilkine göre daha hızlı daha gzel akıyor canım..etrafımda okadar çok insan okuduki bu kitabı ilk kitap hariç hiç olumsuz yorum almadım ..
      çok öpüyorum canım seni ..

      Sil
  6. Filmi bende izledim,beğendim.Keyifli okumalar diliyorum,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım arkadaşım..çok öpüyorum sevgiler..

      Sil
  7. Canım bu filmi öneren ikinci isimsin, o halde bu film izlenmeli;) önerilerine çok teşekkürler canım:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle izlenmeli canım :)rica ederim çok öpüyorum seni :)

      Sil
  8. özledımmm senı nerelerdeydın . babacıgına cok cok gecmıs olsun .nasıl ıyımı sımdı bu arada aynı serıyı bende okumaya devam edıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım Aslım bende özledim arkadaşım seni..
      çok teşekkür ederim canım suan gayet iyi Allahın izniyle :)
      okuyup bitirdiğinde yorumunu merak edıyorum :)
      çok öpüyorum canım seni ..

      Sil
  9. Pi'nin yaşamını bende merak ediyordum cnm bir türlü gidemedik artık dvd'sine kısmet:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 boyutlu oldugu ıcın ozellıkle sınemada ızlemenı onerırım canım hala devam edıyor ..ama evdede ızleyebılırsın tabı :)

      Sil
  10. Pi'nin yaşamına eşim de gidelim diyordu. Milyoneri ben de çok beğenmiştim. Bu filme de gidelim o zaman.

    YanıtlaSil
  11. Sevilcim hoş geldin kuzum.
    ne güzellikler bunlar oh izleyenlere çok hoş tanıtım.
    ellerine sağlık gülüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk Ayse ablacım :)
      çok teşekkür ederim :)

      Sil
  12. merhaba..öncelikle bıraktığın güzel yorumlarına teşekkür ederim ..pi nin yaşamını bende merak ediyorum gideceğim ..kitabımı sormuşsunuz okudum ama etrafta başka kitap yoksa okunacaklardan ..pek beğenmedim bir günü yarım kitapta anlatmış ..sevgi
    yle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gittiğinizde sizinde beğeniceğinizi umuyorum
      anladım ozaman okunsada olur okunmasada ..elimde okunucak çok kitap var ama kitaba doyamıyorum :)
      kitapla ilgili bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim..
      sevgiler..

      Sil
  13. Debbie Macomber'ın kitaplarını ben de çok büyük bir zevkle okuyorum, sıradan gidiyorum ben de...
    Pi nin Yaşamı da seyretmek istediğim filmlerden biri, bilgi için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Debie macomberin çok güzel kitapları var gerçekten hemde bu kadar hızlı kitap yazmasına rağmen:)izlediğinizde beğeniceğinizi umuyorum
      sevgiler..

      Sil
  14. Grinin elli tonuna bir türlü başlayamıyorum nedense. Susanne Collins'in serilerini uzun sürede büyük bir merakla okudum ama sanki içi boş gibi geldi kitaplar sonra. Aynı hisse kapılacağım gibi geliyor. Özellikle kitap paylaşımların konusunda seni kutluyorum.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,inanın bugün aklımdan geçtiniz, bir süredir sizinle ilgili bir haber alamadığımı (kendi zamansızlık ve dikkatsizliğimden olabilir) düşündüm ve bilgisayarımı açar açmaz sayfanıza bakayım diye düşündüm.Açınca da mesajınızı gördüm.Sayfanıza gelince de paylaşımlarınız beni kıskandırmadı desem yalan olur.Ne güzel ve ne çok kitap okumuşsunuz...Kutluyorum sizi...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Sevilcim uzunca zamandır yoktun artık uzun ara verenleri merak ediyorum senide merak etmiştim dönmene sevindim. Bende bu filme gitmek istiyodum ama dedğin gibi hint yapımı olduğu için endişeliydim ama yorumlardan da baktımki gidenlerden pişman olan yok bu hafta sonu kızımı alıp gidicem hemen
    sevgiler:))) arayı çok açıp merak ettirtme kendini...

    YanıtlaSil
  17. Canım hep yaz böyle sen bende okuyum güzel güzel yazılarını:)Bu filmi bende seyredicem.Debbie Maccomber serisine bende başlamak istiyorumda bir türlü başlayamadım.Ama elli tonları azmettim bitiricem bir kitap kaldı:)çoooookk keyifli okumalar canım.

    YanıtlaSil