17 Temmuz 2012 Salı

sahilköy

Herkese merhabalar..
Haftasonu evde olmadığımız için ne sizinle nede kendi bloğumla ilgilenemedim..Dünde gözümün üstünde başlayan zonklayıcı ağrı yüzünden, yazımı yazamadım..Ama şimdi iyiyim ve burdayım:))

Hafta sonu benim kendimi bildim bileli gittiğim, okul zamanında bazen 3 ay dönmediğim ama evlendikten sonra daha nadir gittiğim ,teyzemlerin yazlığının bulunduğu sahilköydeydik..Sahilköy Şilenin deniz kenarında olan bir köyü..Yolun deniz tarafında yazlıklar diğer tarafında köy bulunuyor..Eskiden adı Dolamıydı sonra değişerek Sahilköy oldu..Eniştem aslen oralıdır..Benim için sahilköy, yeşil mavi bir köy..hem ormanları,  hem denizi olduğundan çok severim orayı..








C.tesi sabahı yola çıktığımızda ,farklı bir yoldan gittik..Biz giderken genelde 2.köprüden geçip, polonez köyü yolunu kullanarak giderdik ve yol 45 dk kadar sürerdi..Ama 2.köprüde çalışma olduğu için ve baktığımızda 1.köprüde boş olduğu için bu yolu tercih ettik..Şileye gelmeden Sofular köyü sapağından girip ,biraz geri dönerek Sahilköye vardık..Bu yolda yaklaşık 1 saat kadar sürdü ..

Ev kalabalıktı..Teyzem, eniştem ,2 erkek kuzenim ,kuzenimin eşi ve eşinin kız kardeşi ,birde anneannem ordaydı..Bizde annem, babam ,eşimle ben ve kızkardeşimle ,nişanlısıda eklenince toplam 13 kişi olduk..Bu demekti ki bol bol eğlenicektik ve öylede oldu:))
Birdeee Şirinimiz vardı..Teyzemlerin pamuk kızları Şirin..Oda ev halkından olduğu için onu söylemeden geçemem:)) Şirin kızımız çok nazlıdır canı isterse kendini sevdirir canı istemezse sevdirmez:))




 



beni sev diye şımarırken



Önce kahvaltılarımızı ettik, sonra doğru denize..Deniz hafif dalgalıydı ama girilebilcek gibiydi.. Şileye daha önce gitmiş olanlarınız bilir ,Karadeniz olduğu için sakin bir deniz görmek çok nadirdir orda..Su sıcacıktı..Hiç ay uy demeden denize girdik:))Oyunlar oynadık ve bol bol güldük:))




















Akşamda küçük bir köy olduğu için ,köyde bulunan kafeye okey oynamaya gittik..uzun zamandırda çekirdek yememiştim, dudaklarımız kabarana kadar çitlettik bol bol..:))
Saat 1 gibi eve geldik ve terasta oturduk.. Normalde cok esen bir teras olmasına ragmen, o gece hiç esmedi ama serindi.. Muhabbet ,gırgır, Şamata derken saati 3 yapıp yattık.
Aslında o akşam önce Şileye gitmeye niyetlendik ama festival olduğudan ,heryer çok kalabalık olucak ve araba park yeri bulmakta çok zorlanıcağımız için gitmedik..
Pazar günü denizede inmedik..Günü birlik gelenler çok olduğu için  plaj çok kalabalık oluyor ..Plaja erken inip yer ayarlamak lazım..Ama bizde geç kalkıp, kahvaltı ve kahve keyfi yapmadan inmediğimizden en iyisi hiç inmeyelim dedik .. Hem rahat rahat denizede giremiyorsun, o yuzden biz orda pazar günleri genelde denize girmezdik, bu seferde girmedik..
Bütün gün evde oturup, akşamda köyün taşbaşı olarak adlandırılan büyük kayaların ve tekne barakalarının olduğu yere doğru yürüyelim dedik..Tamda güneşin batış zamanına denk geldğimizden çok güzel bir manzarayla karşılaştık..Sonrada yollar boşaldığı için eve dönmek üzere yola çıktık..








öpüşen kayalar

















48 yorum:

  1. Geçmiş olsun, geçmiş de zaten:) Kedinin gözleri ne güzel öyle; hem biraz gizemli hem de uysal gibi bakışlar. Izgaradaki şeylerin olduğu fotoğraf da pek sempatik geldi doğrusu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim..evet gerçektende gözlerinden anlaşıldığı gibi uysaldır kızımız:))bizede çok sempatik geldi doğrusu :))

      Sil
  2. Çok keyifli bir haftasonu olmuş , kalabalık olunca daha eğlenceli oluyor . Fotoğraflar çok güzel , Şile 'ye gitmeyeli uzun zaman oldu , aslında dediğin gibi bir saatlik mesafede .
    Şirin'in pozlarına bayıldım .
    Sıcaklar da baş ağrısı yapıyor , bol sıvı almak lazım , geçmiş olsun canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım kalabalıkla daha bir güzel oluyor hele sevdiğin insanlarsa bunlar daha çok eğleniyorsun..
      yakın olupta gitmediğimiz çok yer var canım nedense gidilmiyor bazen.. teyzemler olmasa yazın orda ,bizimde her yaz gidiceğimizi sanmıyorum:))
      dediğin çok doğru canım baş ağrıları bu aralar artıyor sıcaklardan oluyor sanırım çok teşekkür ederim:))

      Sil
  3. çook güzelmiş fotograflar :)) bu arada ben o şirini yerimmmmm :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bide yedirse canım :)))canı isterse yanına sokulup sevdiriyor kendını ..oda usul usul seviceksin yoksa pırrr kaçıyo yanından:))

      Sil
  4. Ne güzel bir yermiş arkadaşım burası.Deniz çok güzel görünüyor.Ne iyi eğlenmişsiniz zaten böyle kalabalıkla daha iyi tadı çıkıyor.Resimler harika ailece denizdeki resimleriniz falan ;ama en son resim çok güzel.Birbirinize çok yakışıyorsunuz Maaşallah diyeyim nazar değimesin.Allah mutluluğunuzu bozmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle canım sevdiklerinle ve kalabalık olunca tadı daha bir güzel cıkıyor..
      kocaman amiinn diyorum canımm çok teşekkür ederim:))

      Sil
  5. şileye gitmiştim canım.hem deniz hem yeşillik olan harika bir yer.denizi biraz hırçın ama güzel.çok güzel eğlenmişsiniz.her gününüz böyle geçsin.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım:))haklısın biraz fazla hırçın bir deniz..nedense hepte hafta sonları hırçınlaşır genelde..çok dalgalı olupta p.tesi süt liman olduğunu çok gördüm..:))

      Sil
  6. ben en çok o güzel kediye vuruldum.o ne güzel pozlar öyle .gıdısında sevesim geldi.resimlerde çok güzel.hayırlı günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))benide şaşırttı desem fotoğraf makinasının çıkırt çıkırt sesimi dikkatını çekti bilemedim ama o şımarık pozlarda o anlarda gerçekleşti ne tarafa dönsem kafasını o tarafa çevirip pozlar verdi kızım bana:))..teşekkür ederim sizede hayırlı günler..

      Sil
  7. ÇOOOOOOOOK GÜZEL KARELER CANIM SEVİLİM.
    MAŞALLAH MUTLULUĞUNUZ DAİM OLSUN..

    YanıtlaSil
  8. Sevilcim ne güzel yazmışsın ve resimlemişsin..Gütmiş görmüş,kalmış gibi olduk..Memleketimizin her yeri bir ayrı güzel..İstanbulda zaten bir ülke gibi..gez gez bitmiyor..Şirine bayıldım,nasılda şımarmış..çok şeker..paylaşım için teşekkürler..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gercekten öyle nursen ablasım memleketimizin her yeri ayrı güzel:))ben tesekkur ederım bu guzel yorumunuz ıcın ..kocaman sevgiler..

      Sil
  9. şile'yi bilirim ama sahilköy'ü bilmiyordum. güzel bir yermiş. yanında da sevdiğiniz herkes:)) şirin'i de unutmadım:) mutlu bir haftasonu:) ne mutlu sana...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şileye sahil yolundan gidildiğinde sahilköyün içinden geciyorsunuz..küçük şirin bir köy..sevdikleriniz yanınızdaysa heryer güzel insana:))sevgiler..

      Sil
  10. Nasıl güzel yerler buralar hiç gitmediğim yerler...
    Ohh sefanız olsun deniz.teyze,mangal kedicik muhteşem kareler tadını çıkarın ....
    Sevgiler......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :))..umarım bir gün sizde gidersiniz..
      sevgiler..

      Sil
  11. Çok güzel bir gezi olmuş.Çok güzel fotolar.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim..sevgiler..

      Sil
  12. canım benim bakıyoryumda yine gezmelerdesin....
    ooooh gez tabi sefan olsun...
    valla oralar çok güzelmiş....
    imrendim....
    hele o mangal yok mu...
    en sevdiğim şey....
    kokusu taaa buralara geldi....
    öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karı koca gezmeyi sevince ne yaz nede kış hafta sonları evde oturamayoruz canım:)) bende öpüyorum kocaman:))

      Sil
  13. ben bu sene denize girmeme gerek yok diyodum.malum doğum kilolarımı veremediğim için pek heveslenmiyodum. ama senin yazını okuyunca çok canım çekti:))ama gerçekten çok canım çekti ya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım hiçte kilolu değilsin bence canının çektiği herseyı yap boşver canım kiloları..:))

      Sil
  14. Daha önce Sahilköye gitmemiştim,fotoğraflardan anlaşıldığına göre doğayla başbaşa çok güzel bir yer..Fotoğraflarda çok hoş,Allah mutluluğunuzu daim etsin,sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  15. Ailece ne güzel eğlenmişsiniz.Şirin nasıl pozlar vermiş öyle:))Resimler,deniz,mangal,kayalıklar her şey çok güzel.Allah mutluluğunuzu bozmasın,en kötü gününüz böyle olsun arkadaşım,sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn çok teşekkür ederim bu güzel dileklerin için..:))Allah hepimizi sevdikleriyle birlikte mutlu etsin..

      Sil
  16. Sevil'ciğim, resimler tam bir şölen, ne kadar güzel her biri... bayıldım, Minnoş kedicikten tut da mangal keyfinize, deniz sefanızdan, okey keyfinize her biri gerçekten çok hoş, sefanız olsun:) çok hoş hepsi darısı başımıza:))) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım beğenmene çok sevindim..:))darısı basına olsun:))kocaman sevgiler..

      Sil
  17. güzel bir tatil olmuş sizin için

    YanıtlaSil
  18. harika bir haftasonu olmuş anlaşılan. Ne güzel fotolar çekmişsin . Bizde tatilden yeni döndük ama tek bir fotomuuz bile yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun canım foto önemli değil önemli olan dinlenmek eğlenmek:))

      Sil
  19. harika resimler çocukluğumda hafta sonu denize gelirdik çok güzeldi böyle kalabalık bir grup daha eğlenceli olur
    kedicik maaşallah ne güzel sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kalabalık daha eglenceli oluyor :))
      sevgiler gönül ablacım..

      Sil
  20. Fotolar çok güzel, bizim de pisiciklerimizden birinin adı Şirin:)Güzel günleriniz daim olsun:D

    YanıtlaSil
  21. çok teşekkür ederim:)pisicikler dediğinize göre bir sürü kediciğiniz var..ne güzel..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. Bir yıldır istanbul dışına kaçamamış biri olarak tatil özlemimizi bizde tatilde olan veya böyle ufak kaçışlar yapanların fotolarına bakarak gideriyoruz.
    Resimler çok güzel
    Birkaç yıl önce oraya kadar gidip denize girememek ne acıymış şimdi anladım. Köy merkezinde kum satışı yapan amca kandırdın bizi.
    Nasılsa yakınız Sofular sahilköy bekle bizi ramazan sonrası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))gidip girmedinizmi denize :))deniz dalgalı girmeyin felanmı dedi kumcu amca:))İstanbula çok yakın olduğu için dediğiniz gibi ramazan sonrası gidebilrsiniz ..hatta belki oralarda karşılaşırızda :))

      Sil
  23. Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın..Bir ömür boyu sürer mutluluğunuz inşallah..:)hayırlı iftarlar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim...aminn inşallah..sizede hayırlı iftarlar:)

      Sil
  24. Buralarda denize girilmez demişti ama en azında sahile inseymişiz Çok güzel bir yer
    Ramazan sonrası başka yerlerde tatilde olacağız ama resimlerin çok iyi oldu en azından sahilinide gördük...Artık tekrar gitmek ve oraları görmek için (fazlasıyla doğa severimde)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bazı yerlerde denize girilmiyor ama bizim girdiğimiz yerde ( köy altı deniliyor)helede deniz çok dalgalı değilse rahatlıkla girebilirsiniz canım..
      bende doğayı cok severim canım ağaçın ve denizin olduğu heryer bana huzur veriri..

      Sil
  25. sevıl hanım paylasımlarınız fotolar çok guzel cekımler ben hsyın sahıl koy yerlısı tebrıkler size

    YanıtlaSil
  26. huseyın şle sahıl koy yerlısu burda denıze gırılmez dıye bırsey yok haata enguzel yerdır burası sahıl koy yeterkı dalgalı havALARDA DIKATLI OLUNSUN INANI BU KUMSALLAR HIC BIR YERTDE YOK ISTANBUL DISI ENGUZEL DENIZE EN YKIN KOYDÜR SAHIL KOY SEVIL HANMI SIZI TEBRIK EDERIM FOTOLAT HARIKA CEKIMLER AEOLUN HSYN SAHIL KÖY

    YanıtlaSil